Фалшива новина трови живота на българите! Ето еврочиновника, който разкри голяма тайна!

България отблизо

Твърдението, което се тиражира в разни медии, че при преминаване към еврото животът в България ще поскъпне е „фалшива новина“! 

Това заяви Пиер Московиси, еврокомисар по икономическите и финансови въпроси и член на  Комисията „Юнкер“. Нищо подобно няма да се случи, заяви уверено еврочиновникът. Цените ще си останат същите и това няма да се отрази на разходите на обикновените домакинства, каза той по бТВ.

Нас наистина ни имат за аборигени, или бавноразвиващи се!

Един лев не е равен на едно евро и при смяна на курса две към едно и първокласник може да изчисли, че нещата ще се променят двойно. В наш ущърб, разбира се.

Ако някой се надява, че търговците ще свалят цените и ще ги приравнят, жестоко се лъже. Точно тогава в мътната вода ще започне голямото нагушване и голямото надлъгване.

Ако някой все пак си мечтае в европейска валута, нека пита какво се случи в Италия, в Испания, в Гърция, в Малта и къде ли не.

Има достатъчно българи-свидетели на рязкото преминаване от едната валута към другата. Имало е обедняване, което все още се чувства, италианци и испанци твърдят, че се е стигнало до фалит на малки фирми, до трудности в обслужване на кредитите и спадане на стандарта на живот.

А ние тук сме с такъв стандарт, че ако спадне, направо заораваме дъното.

Пенсиите падат двойно, заплатите също. Детските, помощите, надбавките, всичко се разделя на две. Как ще се живее със 100 евро пенсия и 250 заплата? Като и сега цените са ни по-високи от някои страни в съюза. А след това ще подскочат още?

Какво се случи със съседна Гърция – поиска достоен живот и  фалира.

Нашите политици няма да позволят държавата да фалира, а само хората. Защото те се интересуват само от бюджета, но не и от обикновения човек.

За наша радост Московиси  отказа да се ангажира със срокове кога ще влезем в чакалнята и после кога ще приемем еврото. Даже каза да не бързаме, защото икономиката ни не била готова.

Няма да бързаме, г-н еврокомисар!

Ама изобщо!

Защото не ви вярваме!

Не вярваме и на политиците си, които ни облъчват какъв светъл живот ни чака.

Изгубихме си вярата във всичко!

Оставете ни поне левчето.

Нищо, че за чиновници като вас новината е фалшива!

Много добре знаем какво следва след такива „фалшиви“ новини.

Истинска умирачка!

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *