Финансисти КАТЕГОРИЧНИ: Правителството е в КОЛАПС! Борисов взема НОВ многомилиарден ЗАЕМ! Вижте драматичните ФАКТИ!

България отблизо

Финансовият експерт Румен Гълъбинов твърди категорично, че икономиката ни няма да мърда от долната си мъртва точка през следващите три години – 2018, 2019 и 2020. Само може да слезе още по-надолу.

Това се случва, поради простичкия факт, че населението в страната се топи със свръхзвукова скорост. Всяка година изчезва по един средно голям град от около 50 000 души. Хората в работоспособна възраст също намаляват катастрофално.

Скандалният и срамен за управляващите парадокс, се състои в нелицеприятния факт, че въпреки огромния демографски срив, няма никакъв баланс в бюджета за 2018 г. Казано с думи прости, макар че хората в страната намаляват с космическа скорост, приходите в бюджета изобщо не могат да покрият дори най-належащите разходи на населението и държавата.

Тоест, правителството на Борисов няма пари. За нищо. И понеже няма пари, се налага да се направи така наречената „актуализация на бюджета“. Което с други думи означава да се вземе нов многомилиарден заем, с който да се покрият основните нужди на хората и държавата.

Защо страната ни стигна до такова, не само жалко, но и изключително опасно за националната сигурност, състояние?

Причините са доста. Но ще посочим само най-важните. От десет години всички сериозни икономисти предупреждават Борисов, че ако правителството продължи да събира само данъци и да одира по няколко кожи от изпосталелия гръб на българина, без да развива икономиката,  това неминуемо ще доведе до  пълен фалит на държавата. А всички знаем, че трите кабинета на Борисов, не само не направиха абсолютно нищо за развитието на промишлеността, но и продължават в същия дух и сега.

Значи в България няма предприятия, които да произвеждат. Съответно няма и никакъв износ в чужбина, откъдето биха могли да дойдат малко приходи за бюджета на държавата. Фалитът на страната е налице.

Втората причина е, че в родината ни вече няма енергетика. АЕЦ „Козлодуй“ работи с последни издихания. Герберски „спецове“ разправят, че не ни трябвало да строим АЕЦ „Белене“. И че той бил „губещ“ проект. Топлоелектрическите централи/ТЕЦ/, ще бъдат затворени всеки момент от ЕС. А водноелектрическите централи/ВЕЦ/, изобщо не могат да покрият и една десета от потреблението на електричество в страната. Да не говорим за така наречената „зелена“ енергия. Това са ветрогенераторите, които въртят перки напълно безсмислено тук – там из България като вятърните мелници на Дон Кихот.

ПЛОЩАДКАТА НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“

И соларните панели, които уж трябваше да събират енергия от слънцето, само заемат плодородна земя. А ползата от тях е никаква. Защото „зелената“ енергия не може да покрие и една десетохилядна от нуждите на домакинствата и промишлеността. Тя никога не е можела да се сравнява с количеството и ниската цена на тока, произвеждан от атомните централи. И никога няма да може да се сравнява с тях. Колкото и да напредват технологиите.

Третата причина е, че дори селското стопанство, с което страната ни се славеше по целия свят, сега е напълно срутено. Фактите са категорични. 85% от обработваемата земя се намира в ръцете на 4% от собствениците. С други думи, цялата българска земя е ограбена от чорбаджиите, които не сеят нищо друго освен жито. Няма плодове, няма зеленчуци дори за вътрешно потребление. Хората произвеждат съвсем малко и само за своите семейства. Толкова стигат силиците на отделния човек. След като седесари, соросоиди и гербери унищожиха ТКЗС-тата.

Ще споменем и още една причина, макар тя да не е последната. Става дума за повсеместната корупция. За наглото крадене на всичко, което принадлежи на българските граждани. И което се намира на земята българска. Неслучайно президентът Румен Радев отдели такова голямо внимание на антикорупционния закон. И неслучайно герберите си присвоиха правото да избират председателя и членовете на антикорупционната комисия. Защото ако ги подхване комисия, назначена от президента, ще трябва да ги вкара всичките в затвора.

Ето защо правителството на Борисов е в колапс. Няма промишленост, няма селско стопанство. Няма енергетика. И като добавка – всичко останало се краде. Нагло и безцеремонно.

Сега въпросът е колко време Западът ще дава милиарди на Борисов. За да държи страната, вързана за Брюксел.

И след колко време народът ще извика с „глас голям“, че не иска да е роб на ЕС-овците.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

10 thoughts on “Финансисти КАТЕГОРИЧНИ: Правителството е в КОЛАПС! Борисов взема НОВ многомилиарден ЗАЕМ! Вижте драматичните ФАКТИ!

  1. Приятели,
    .
    Започват кръвопролития… Да теглим чертата на годината.
    .
    1. С гласуването на извънредно законодателство дълго чаканата диктатура получи юридическата си основа, нещо като Нюрнбергските закони на Хитлер. С удара срещу Прокопиев (въпреки че и той не е „цвете за мирисане“…) стана ясно, че държавната плячка свърши, хищниците започнаха да се самоизяждат, а най-едрите хищници ще ръфат мърша, чрез диктатура…
    – Ще рече: оттук насетне управлява не законът, а прищявката на властта и саморазправите на нямащите власт хищници… Никой и нищо не е защитено от произвол и грабежи – лишаване от работа и права, отнемане на имущество, свобода, деца и живот… „Мърша“ са всички, вкл. най-усърдните блюдолизци на властта… (които впрочем обикновено го отнасят първи).
    .
    2. Възниква въпросът:
    – Какъв ТИП диктатура ни спретнаха тримата дебелаци?
    Отговорът дойде с подаряването на Пирин на сътрапезник на дебелаците:
    – Московски тип тотална диктатура, „опричнина“…!
    .
    През 1564 година царят на Московития Иван „Грозни“, след разгрома и плячкосването на Казанска България обявява, че тази част от територията на държавата му е негова лична собственост и е изведена отвъд („оприч“) законите. Така се поставя традицията, в руските земи:
    – Владетелите да се отнасят към територията, ресурсите и населението, като към тяхна лична ПЛЯЧКА!
    Днес това не е чисто московски патент – във всички други страни, сатрапите и диктаторите, първо ограбват собствените си народи и после, ако могат, гледат на чужди страни и народи като на плячка…
    .
    За да бъде обаче режимът на опричнина дълготраен („Властта е наша, гората е наша, земята е наша, водата е наша и правим, каквото си искаме“), необходимо е още едно действие:
    – Превръщането на населението в крепостно…!
    (…започнаха с парното, тока, водата, следват автомобилите, фермите, децата, жилищата и така… докато ограбят всичко…)
    .
    Честито…!
    – Предстои ни, драги, да бъдем не само плячкосвани, но и да бъдем превърнати в крепостни на някой местен дебелак…!
    .
    Та…, когато утре се събудите без бизнес, без имот, без свобода, без деца и без живот, да знаете, че никой не ни е виновен, щом още ги търпим…!!!
    .
    Извода ми е…: – „Започват кръвопролития на принципа – „кой – кого…!!!“
    .

    1. В ТАЗИ ВОЙНА“ КОЙ -КОГО“ Е ПО -ДОБРЕ НИЕ ТЯХ ДА ГИ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ ,ОТ КОЛКОТО ТЕ НАС ДА НИ ЛИКВИДИРАТ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.

  2. Кой взима той дава! Народа нищо не е искал и нищо не е взел! ЕС знаят всичко и да запорират милиярдите които откраднаха от тях и да си ги вземат! Народа не е длъжен да бъде потърпевш заради алчността на едно правителство което няма насита и не знае друго освен да краде! Да си търсят парите от този на който са ги дали! А защо дават след като ни знаят патилата? За друго веднага алармата им включена!

  3. Би трябвало да се добави още една съществена причина . в енергетиката не съществуват пазарни принципи и пазарни отношения. Царския парламент, в Нарушение на Конституцията и на Закона за нормативните актове, прехвърли компетентността за изготвяне на подзаконовия нормативен административен акт „общи условия за продажба“ от КЕВР(ЧЛ. 16.АЛ. 1, Т. 6 ЗЕЕЕ, Д. в. бр. 64/1999 г на търговските дружества в енергетиката (Д. в. бр. 108 от 2001 год) с което бяха ликвидирани държавността, законността, пазарните отношения и правата на гражданите. Единствения лост за управление прилаган от некадърната власт е цената – няма пазар и пазарни отношения, няма търсене и предлагане, а това води до непрекъснат летеж в пропастта.

  4. Чувал съм,че имагаранционен фонд за външни кредити,в който сме внесли 20 милиардаевро,т.е ако престанем да си плащаме лихви и главници-ще ни ги вземат от фонда.Доколко това е така-нямам строги доказателства,Чакам по-осведоменитеда коментират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *