Френският ПРЕМИЕР направи нещо НЕВЕРОЯТНО на протестите! Вижте ТУК!

България отблизо

Френският премиер Едуар Филип обяви, на фона на протестите, обхванали страната, че правителството въвежда мораториум от половин година, по време на който цените на горивата не могат да растат.

„Никакви данъци няма да поставят под заплаха единството на нацията. Ние, с президента Еманюел Макрон взехме решение във връзка с трите данъчни мерки, които трябваше да влязат в сила от 1 януари. След консултации с президента, аз замразявам тези данъчни мерки за срок от шест месеца. Те няма да бъдат приети без обсъждане с всички заинтересувани страни“.

Това заяви премиерът Едуар Филип в ефира на френските телевизионни канали.

Какво означава това? Ами много просто. Френското правителство показва уважение към своя народ. Премиерът на Франция лично се появява по всички френски телевизии и удовлетворява исканията на протестиращите. Докато Борисов се крие от протестиращите в…Мароко и където още ви дойде на ум.

Припомняме, че във Франция избухнаха протестите на така наречените „жълти жилетки“. Хората искат да спре увеличаването цените на горивата. И това съвсем не са протести само на френските шофьори, както нагло се опитват да представят протестите тук, в България.

Видите ли, в България протестирали само богатите, защото имали коли, и можели да дадат още 5 лева за бензин. И защо тогава протестират? Ами защото много им се стояло по улиците, понеже били мазохисти. Дайте да им отнемем книжките и колите, за да утихне всичко.

Но…явно френското правителство знае по-добре от нашето, че след вдигане цените на горивата, следва скок на цените на всички продукти. И че всъщност протестите във Франция, също както и протестите в България, не са само за цените на горивата. А за стандарта и качеството на живот.

А при нас са дори за възможността да оцелееш или не.

Следователно нашето правителство, което го хвалят непрекъснато от Брюксел и Вашингтон, не само не уважава своя народ. Нещо повече. С помощта на заплахи, тормоз и репресии, за които не се говори по нито една телевизия, правителството на Борисов се опитва да лиши гражданите на България, дори от възможността да оцелеят. Понеже всички знаят, че българите не се вдигат случайно на протести. А само тогава, когато ножът наистина е опрял до кокала.

И след всичкия тормоз над своя народ,  Вождът на ГЕРБ излиза по някоя придворна телевизия, ни лук ял, ни лук мирисал, и започва да говори за…интеграцията на Западните Балкани, за посещението си в Мароко и тамошните забележителности…И нито думичка за протестите.

Ето това се нарича Бай Ганьовска демокрация. Вместо да покаже уважение към исканията на хората, Борисовото правителство оставя майките на децата с увреждания, да седят шест месеца на улицата. А останалите протестиращи тормози с полиция, и ги изкарва едва ли не маргинали, които са на улицата, защото така им скимнало.

А иначе, по телевизии и сайтове се леят елейни слова за Европейския съюз, колко хубаво е в България, и как приятно си живее народа…

В същото време България върви към пропаст. Официално ни наричат най-бедната и най-бързо изчезващата страна в Европа. Но Борисов това не го засяга. Бюджетът бил добре, излишъкът бил добре… А това, че хората измират и други не се раждат…Това не го засяга.

Нека сега Борисов и пудели да се опиват от своята пирова победа над собствения си народ. Нека да продължават с далаверите. С ЧЕЗ, с Гинка Върбакова или някой друг. Със Суджукгейт и още много други гейтове…

Но нека знаят още, че неумолимо приближава Видов ден. И колкото повече потискат народа, толкова по-страшен ще е той.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *