Френски генерал НАРИТА здраво САЩ! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти, които РАЗКРИ! Вижте ТУК!

Свят

В своята статия „Аферата „Скрипал“ и Великобритания: Свободно становище на генерал Делаверд“, публикувана на сайта на Асоциацията за подкрепа на френската армия ASAF, френският генерал Доминик Делаверд разкрива една своя гледна точка, различна от официалната, за истеричният шум вдигнат от западните медии по аферата „Скрипал“.

Любопитното е, че авторът не нарича станалото със Скрипал „отравяне“ или „случай“, а направо „афера“, което априори подсказва, че генерал Делаверд смята събитията в английското градче Солсбъри за нещо тъмно, тайно и недостатъчно изяснено.

Още в началото на своята статия френският генерал отбелязва, че използването на точното име „Новичок“, на отравящото вещество е най-малкото странно. И то защото за наличието на подобен продукт говори само един 83 годишен беглец от Русия, Вил Мирзаянов, който по професия е военен химик. Но неговите „откровения“ никога не са били подкрепени от независим източник или друг дисидент.

Нещо повече. През 2016 г. в научна публикация на Кралското дружество по химия, д-р Робин Блек ръководител на британската лаборатория за откриване на химическо оръжие, твърди, цитиран от blitz.bg, че „указания за възможното съществуване на такъв продукт/Новичок/, почти не се намират и неговият състав остава неизвестен“.

Следователно, британските „изследователи“ са „идентифицирали“ продукт, чиито състав не е известен на тяхната специализирана лаборатория.

Въпреки това, английските медии и политици, почти единодушно обвиниха Русия в „атака срещу Обединеното кралство и изгониха 23 дипломати“. Те, обаче, съвсем не са склонни да предоставят образец от идентифицираното от тях вещество на Русия, която предложи помощ на британските следователи. Защо са тези тайни? – пита генерал Делаверд.

Още нещо. Русия, според генерала, не е замесена в аферата, защото Путин е прекалено зает с овладяването на сериозни кризи от глобален мащаб като украинската, сирийската, ставащото около Северна Корея и иранската ядрена програма. Не на последно място са президентските избори в Русия и Световното първенство по футбол през юни.

Възможно ли е този много зает човек, който е и под силен западен натиск, да реши да ликвидира бившия шпионин Скрипал, който сам освободи през 2010 г., и който вече не представлява заплаха за Русия? Особено като се има предвид  истеричната политико-медийна практика на Запада, която незабавно ще бъде приложена срещу него?

Моят отговор, казва генерал Делаверд, е не!

Ако искаха да премахнат Скрипал, продължава генералът, руските тайни служби щяха да го направят не в такова неподходящо време, и тялото никога нямаше да бъде открито.

Ако, по тези и много други причини, споделя Делаверд, изключим версията за намеса на Русия в тази афера, и вземем предвид огромната русофобска политико-медийна истерия, която се развихри по същата афера „Скрипал“, трябва да заключим, че сме обект на безскрупулен опит за манипулация, чиято цел е да провокира негативна за Русия реакция на общественото мнение.

Но има и нещо много по-страшно, твърди френският генерал. Развихрилата се западна русофобия със сигурност има и друга цел. Да повиши напрежението между Русия и Европейския съюз и да подготви общественото мнение за по-сериозни санкции, които ще преминат във въоръжена конфронтация и война.

Кои държави имат интерес от разгръщане на индиректни, а впоследствие и директни военни действия срещу Русия? – задава въпрос генералът.

Много просто. Първата държава безспорно е САЩ. Защото напоследък Русия сериозно накърни и намали в голяма степен американската хегемония в света. Тя образува и алианси срещу САЩ, такива като БРИКС, съюзът с Китай, Иран, Турция и Сирия и т.н.

Британия също има интерес от все по-задълбочаващ се конфликт с Русия. По простата причина, че насаждането на страх от Русия е традиционно благоприятно за английските консерватори. А и по повод Брекзита, Тереза Мей има голяма нужда от един общ „враг“, който да сплоти обществото около нея.

Какви са последствията от тази англо-американско-саксонска афера? – пита Делаверд. Ами най-напред впечатляващият резултат на Путин след проведените избори, който без аферата „Скрипал“ сигурно нямаше да е толкова огромен.

Второто последствие е, че Евросъюзът отново се простреля в крака, защото след тази афера ще загуби част или всичките си позиции в най-мощната ядрена държава Русия, която има и огромен търговски потенциал. И това ще се случи за голямо удовлетворение на нашите американски „приятели“, които ще продължат да ни натрапват своите закони на суверенната територия на Франция, завършва генерал Делаверд.

Ако обобщим, ще видим, че и „стара“ Европа вече мрази Америка. И иска да се освободи от опеката на своите американски „приятели“. Това е. Колкото и да не се харесва на нашите русофоби.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Френски генерал НАРИТА здраво САЩ! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти, които РАЗКРИ! Вижте ТУК!

  1. Колкото и да е странно , някои път политиците се движат след масите, вместо да водят. Казаното от Делаверд на практика е официално обобщаване на доминиращото обществено мнение. Е друг е въпросът дали има въобще демокрация в т.н. демократични държави: управляващите правят каквото им е изгодно, не зависимо вотът на народите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *