Хампарцумян съветва: Вземайте заеми и отивайте на море! Икономиката била вече светла…

България отблизо

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса „Икономиката на светло“ за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%. „Разбира се, че е реалистично.

Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин“, обясни банкерът Левон Хампарцумян пред Bulgaria on Air. Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да за идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите. „Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш – да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи“, коментира банкерът. Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат.

Браво, Хампарцумян!

Невероятен икономист си!

1000 лева море за едно семейство?

За три дни ли?

Кредит?

А после за учебници и дрехи още един?

И така докато се набълбукаме до ушите…

За да върви работата на банките…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *