Ха сега де! „София Прайд“ категорично застава зад Ангел Джамбазки!

България отблизо

Гей общността у нас, в лицето на организаторите на „София Прайд“, застана зад кандидатурата за кмет на… Ангел Джамбазки.

Причината е, че се почувствали обидени от коментара на Волен Сидеров, лидер на партия „Атака“, в снощното предаване Референдум по БНТ, откъдето той беше позорно изгонен.

В ефира на националната телевизия Сидеров нарече многократно „гей“ своя бивш коалиционен партньор, настоящ евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки.

На страницата си във Facebook гей общността написа:

„София Прайд“ категорично застава зад Ангел Джамбазки! Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава“, заяви в своя позиция организацията, която е отговорна ежегодно за провеждането на гей парада в София.

„Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат. Призоваваме за избори без омраза! И подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки“, се казва още в позицията на „София прайд“.

Припомняме, че и двамата – Ангел Джамбазки и Волен Сидеров, се кандидатираха за кмет на София, а в програмата и на двамата присъства забрана за провеждането на „София Прайд“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *