Хотелиери побесняха! Искат оставката на Ангелкова. Ще се разделим ли с „лицето“ на туризма?

България отблизо
Туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и собственици на места за настаняване искат оставката на министърът на туризма Николина Ангелкова в писмо до премиера Бойко Борисов.

По думите им тя е загубила доверието на бранша.

Писмото с искането до премиера ще бъде внесено в Министерски съвет на 21 април.

Основният упрек към министър Ангелкова е за липсата на гъвкавост, съдействие, диалог и професионализъм в управлението на туризма.

От обединение „Бъдеще за туризма“ смятам, че в ситуация на пандемия, браншът им е оставен в режим на оцеляване.

Туристическата общност в България не само че не получава навременна подкрепа от ресорния си министър, но е и принудена да спре работа със заповед от 17.03.2020 г. В страната туроператори и турагенти не продават туристически пакети, хотелите затвориха врати, не работят ресторанти и СПА центрове, цялата събитийна индустрия, а транспортните фирми и екскурзоводите останаха в дълга „зимна ваканция“, се казва в писмото до премиера.

От организацията са категорични, че имат нужда от подкрепата на държавата, както и от бързи и адекватни мерки.

Изключително закъснялата и спорадична реакция, както и липсата на каквито и да било опити за справяне с икономическата криза в сектор „туризъм“ ни доведоха до убеждението, че министърът на туризма не може да защити поверения му бранш в кризисна ситуация, допълват още представителите на бранша.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *