Цацаров пак се заканва на Елена Йончева! Ще я гони от евродепутатското място!

България отблизо

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска отново имунитета на Елена Йончева, този път като евродепутат, във връзка с евентуално обвинение за пране пари.

Това заяви обвинител № 1 пред журналисти в отговор на въпрос защо процедурата се бави, тъй като първоначално бе заявено, че това ще стане на първото заседание на европарламента.

„Наказателното производство е спряно и очаквам тези дни предложението на наблюдаващия прокурор. Ако има такова искане, ще поискам имунитета, както предвижда законът. По същия закон преди време бе поискан и имунитета на Сергей Станишев“, разкри Цацаров.

Припомняме, че прокуратурата иска да започне наказателно производство срещу Йончева като част от разследването за КТБ.

Сигналът срещу нея беше подаден от депутати от ГЕРБ през юли 2018.

Искането за имунитета на журналиста и евродепутат Елена Йончева е във връзка с разследване за пране на пари в особено големи размери.

Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК, като случаят е особено тежък“, се казва в съобщението на прокуратурата, цитирано от epicenter.bg.

Но…първо, наказателното производство срещу Елена Йончева е спряно и сега се мъчат насила да го възобновят. Второ, ние знаем колко струват обвиненията по адрес на Йончева. Тя досега два пъти осъди самия Бойко Борисов за негови лъжливи твърдения по неин адрес. Няма да коментираме казуса може ли човек, който е осъден за лъжа да бъде премиер. Защото Борисов отдавна трябваше да подаде оставка, след като е осъден. Но никой не е и чувал за подобно негово намерение. Точно обратното. Неговата прокуратура продължава да се опитва да осъди Елена Йончева по съшити с бели конци или направо измислени обвинения. Но публична тайна е, че Борисов и неговите пудели отдавна използват части от прокуратурата и съда като своя лична бухалка, с която да ликвидират политическите си противници.

А случаят с Елена Йончева е особено опасен за Борисов. Понеже смелата журналистка стигна твърде далеч в своите разкрития за далаверите на доста министри от правителството, та чак до самия Борисов. А сега Йончева ще има възможност да работи и с прокурорските отдели, които ЕС създава в повечето страни-членки. Което значи и с Лаура Кьовеши. А това изглежда е смъртоносно опасно за Борисов и пудели. Така че те ще се опитат да затворят устата на Елена Йончева.

А дали ще успеят зависи и от нашата подкрепа за нея.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Цацаров пак се заканва на Елена Йончева! Ще я гони от евродепутатското място!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *