Цветанов: Държавата е в ЦВЕТУЩО състояние. Всички ЛЪЖАТ, че не върви. Премиерът е ГЕРОЙ! Вижте ТУК!

България отблизо

„България днес стои много по-добре, отколкото когато и да било. Ние можем да се гордеем с това, че в страната ни идва канцлерът Меркел, идват всички лидери на ЕС – Туск, Юнкер. Затова сме убедени, че управлението на ГЕРБ няма алтернатива. Защото икономическият растеж е вече 3,9%“. Това заяви Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ, опитвайки се да „докаже“, че БСП е партия, която няма право да критикува действията на правителството.

Питаме се, дали изобщо някой има право да критикува кабинета „Борисов 3?! И защо като е тръгнал да хвали управлението, Цветанов не каза, че държавата е в „цветущо“ състояние. А премиерът е „герой“?!

Истината е, че зад думите на втория човек в ГЕРБ прозира безпокойство. И страх. Защото той най-добре от всички знае какво е истинското състояние на страната ни. Именно за това гербаджийският „Цицерон“ не се задълбочава в детайлите. И винаги говори за макроикономическите показатели.

Говори за някакъв растеж на икономиката. Ама, дали има или няма такъв растеж – никой не знае. И не може да докаже. Защото всички твърдения се основават на държавни изследвания. Или на частните соросови „институти“. А фактът, че те прикриват голяма част от истината, не подлежи на съмнение. Иначе нямаше да ни наричат „най-бедната страна в цяла Европа“.

Цицерон Втори говори още за Меркел, Туск и Юнкер, като че ли те някога са помогнали с нещо, за да се оправи дереджето на България. Точно обратното е. Всички знаем, че откак родината ни е в така наречения „Европейски съюз“, упадъкът на страната се вихри в геометрична прогресия.

Точно Брюксел със своите „изисквания“, и с помощта на послушната българска администрация, която ги изпълнява безпрекословно, разрушиха всичко. Промишленост, селско стопанство, здравеопазване, образование, наука, култура…

Нека не забравяме, че всичко започна с ликвидиране мощностите на АЕЦ „Козлодуй“. После Борисов унищожи Южен поток и АЕЦ „Белене“. А коя държава може да развива икономика без евтин ток и природен газ?!

Не друг, а именно Русия ни предложи евтин ток и евтин газ чрез Южен поток и Белене. Но нашият премиер-герой отказа и едното, и другото. И сега се молим на турците, на азерите, на гърците и на когото още искате, да ни дадат някоя троха от тяхната енергетика. Която те, за разлика от Борисов, пазят и развиват като зеницата на окото си.

Цветанов забрави да спомене за магистралите, метрото и санирането, може би защото това е в лексикона на Вожда. Но парламентарният бос на ГЕРБ забрави да спомене и че минималната заплата у нас е толкова минимална, че само Албания е след нас. Забрави да спомене, че 400 хиляди души получават именно тази никаква минимална заплата. И не могат да си купят с нея нито хляб, нито дрехи, нито лекарства.

Амнезията, обхванала втория в ГЕРБ е такава, че той никога не споменава и колко е минималната пенсия. 200 мизерни лева. Мистър шест апартамента не иска да се пробва и поне един месец да живее с тези 200 лева, които герберската държава отделя за стотици хиляди пенсионери.

Цветанов услужливо забравя и, че всичко в държавата виси на заеми. Защото само партия ГЕРБ, която уж нямала алтернатива, взе преди година над 25 милиарда лева заеми. А кой ще ги плаща? Дядо и баба с 200 лева пенсия?

А може би, Цветанов си мисли, че държавата е в цветущо положение, защото Цецка Цачева, по герберските купони, пее песента „Цъфнал ГЕРБ“? Остава и ние да запеем тази песен. За да е пълна идилията. И да докажем на разните Меркелици и Тусковци, че ние не сме бедни.

Пък и защо да се излагаме. Нашата страна е европредседател, ей! Както казва Бай Ганьо, „по-нагоре небе…“

Само дето на небето се пресели скоропостижно по-добрата част от българите. А по-лошата остана в управлението. Затова сме на туй дередже. Ама, нейсе. Ще се оправим. Като цъфнат налъмите в банята.

Или когато цъфнем, всички заедно, на площадите. Тогава. Не по-рано. Иначе Цветановците ще продължат да ни опяват колко хубаво е всичко.

Наистина е хубаво. Но само за тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Цветанов: Държавата е в ЦВЕТУЩО състояние. Всички ЛЪЖАТ, че не върви. Премиерът е ГЕРОЙ! Вижте ТУК!

  1. То държавата може да е добре, и Цветанов и Борисов да са отлично, ама народът е зле!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *