Цветанов пак удари Борисов: Да не седи на два стола, а да следва ясния път на атлантизма!

България отблизо

Със сетивата си трябва да прихващаме всички тези, които популистки говорят, че са евроатлантици, а с действията си реализират огромни проекти, свързани с интереси за влияние на Русия и Китай.

Това заяви във видео формат за „Студио Банкеръ“, цитиран от epicenter.bg, Цветан Цветанов, председател на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност.

Бившият заместник на Бойко Борисов в партия ГЕРБ, отправи тези послания, които удрят по Борисов, докато премиерът бе на визита в САЩ и очакваше да бъде приет от президента Доналд Тръмп.

„Турски поток“, който у нас се представя за „Балкански поток“, увеличава руското влияние и натиска над Европа. Проектът „Турски поток“ се ускори стремително през последните шест месеца. А интерконекторната връзка между Гърция и България за диверсифициране на газовите доставки буксува безрезултатно вече десет години. Това не е никаква диверсификация“, смята Цветанов.

България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва да се следва ясен път. Младите казват: омръзна ни да се лутаме, искаме да знаем каква е посоката на нацията и дали когато правителството каже нещо днес, няма да го отмени утре. Много са силите, които искат да уязвят района, в който живеем. Особено внимание заслужава засиления интерес на Китай към Югоизточна Европа. ЕАЦС ще работи срещу всички фактори, които са насочени против националните ни интереси и които усилват влиянието на Русия върху България“, подчерта Цветан Цветанов.

Ако Цветанов се е засилил с някакво центърче да ликвидира руското влияние в България, то нека му кажем, че се е заел с „мисия невъзможна“, както биха казали неговите приятелчета от САЩ. Явно новоизлюпеният апологет на американизма в България, не е прочел нито дума от творчеството на народния поет Иван Вазов. Иначе щеше да знае колко дълбоко в българската народопсихология е залегнала обичта към Русия.

И колкото да е удивително, тази обич се подклажда през вековете от…Запада. Именно Западът разруши опитът на Русия да възроди огромната българска държава, която бе очертана в Санстефанския мирен договор. И така си спечели омразата на българския народ. Защото много наши сънародници останаха извън границите на България. Именно Западът ни вкара във Втората световна война на страната на Хитлер. И само братската помощ на Русия ни спаси от страшна национална катастрофа. Именно Западът разруши нашата икономика по време на така наречения „преход“ и ни вкара в смъртоносна демографска криза. А що се отнася до „диферсификацията“, тя не ни е необходима. Русия е надежден доставчик на евтин газ за България и цяла Европа вече 70 години. За какво сега трябва да купуваме скъпия американски газ?!

Заради това хората в България не искат данайските „подаръци“ на Запада, а искат братска дружба и съюз с Русия. Понеже Русия винаги е освобождавала и възраждала България, докато Западът винаги ни е унищожавал. Така че Цветанов и неговите смешни усилия няма да променят отношението на българите към Русия. Също както Плевнелиев с неговите „опити“ не промени нищо. Само си докара омразата на народа.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *