Цветанов призна: Аз бях Ухото на Борисов 13 години

България отблизо

Убеден съм, че конфликт е силна дума в случая. Имаме различия с премиера, може би и разминавания, но конфликт в никакъв случай няма между нас, заяви Цветан Цветанов в телевизионно интервю.

Когато през 2005 година напуснах МВР, за да участва Бойко Борисов в кметските избори, аз приех да бъда шеф на неговия предизборен щаб. Трябва да Ви призная, че тогава му казах, че правя нещо, което никога не съм си представял, че ще правя преди това. Аз съм много праволинеен и последователен в планирането на моя живот. Не вземам емоционални решения. Тогава имаше истинска емоция, но имаше и съпричастност, и изградено доверие помежду ни от периода 2001 до 2005 година в МВР, когато аз бях негов оперативен помощник.

Той успя, аз станах зам.- кмет, след това станах председател на партията, защото нямаше как по закон той да съвместява тази длъжност. И тогава, през 2005 година му казах, че аз ще работя с него като ще му казвам всичко, което той трябва да знае. Защото е нужно той да взема информирани решения. Този възглед за работата помежду ни съм запазил и до ден днешен. И затова ние сметнахме за необходимо да разговаряме двамата, отидох, за да разбера какво е решено. И го изпълних.

Конфликтите са присъщи на тези, които не познават мъдростта и не разполагат със способността да чуват различното мнение. Мога само да добавя, че проявих търпимост към всичко, което се случваше през последните 45 дни. Имаше, за голямо съжаление много хора, които коментираха, без да познават ситуацията. Имаше и такива, които вземаха страна, без да се интересуват от детайлите.

Няма да правя нов политически проект. Засега ще изчакам и ще видя как вървят нещата.

От думите на Цветанов става ясно, че той е бил дясната, а понякога едновременно и двете ръце на Борисов.

Сам призна, че му е снасял всяка дума и всичко, което трябва да знае.

Играл е ролята на ухо на премиера и няколкото скандала с незаконното подслушване бързо бяха заметени под черджето, само за един от тях той беше осъден.

В момента бутафорно Цецко е изгонен от всички длъжности.

Но дали не продължава да ни слушка и да докладва където трябва?

От тази му длъжност не беше свален, а МВР структури продължават да са в ръцете му.

Наистина ли Борисов се е избавил от втория в държавата?

Или театърът беше за пред народа?

Tagged

1 thought on “Цветанов призна: Аз бях Ухото на Борисов 13 години

  1. има стара българска поговорка „зарекло се куче гомна да не яде „,да ама оставиш ли го гладно,пак тях търси !!!! Та така и с кучето Цветанов,научил ли ги е веднъж.лай…та пак тях ще търси ,защото ГЛАДЪТ е по силен и от токът,а него гочака само и единствено ГЛАД ,сухото бързо свършва !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *