Цветанов скочи на Радев за поредното вето! Търсел конфронтация и заблуждение и настройвал хората срещу…Вижте кого!

България отблизо

Стилът на президента е да се налага вето, за да може да има дебат и да се търси поредната конфронтация или заблуждение.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с ветото на държавния глава върху промените в НК, предаде „Фокус“.

Той подчерта, че всичко, което е направено в НК, е съгласно директива на ЕС. „Това е станало след извършените терористични актове в Париж“, каза още Цветанов. Той обясни, че ако едно лице извърши тежко престъпление, което е с предпоставка да може да се заличат доказателства, да може да се предупреди съучастниците на това тежко престъпление или терористичен акт, в този кръг и в този вид престъпления, прокурорът е този, който може да поиска да не се уведомяват тези близки хора и този кръг.

„Това разбира се, подлежи на съдебна санкция“, призна Цветанов. По думите му с този либерален подход, който е предприет от парламента, лицето си получава адвокатската защита и никъде не е говорено за ограничаването й. „Нямаме никакви притеснения, ще се запознаем обстойно с мотивите на президента“.

Само че от една страна това ни е спуснато като директива от ЕС, а от друга Радев само се опитва да трупа рейтинг с всяко едно свое вето, размаха пръст Цветанов.

На всички е ясно, че ГЕРБ критики не търпи, камо ли вето.

Президентът ясно каза, че се опасява това неуведомяване на близките и криене на арестантите да не се превърне в практика. И да се прилага към арестувани по други причини. Особено политически.

А Цветанов пък не уточни, ако ни спуснат директива от ЕС да се гръмнем, ще го приеме ли парламента безропотно като закон, или законът ще е само за „излишните българи“!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *