Цветанов скочи на Румен Радев! Не му прави чест да говори негативно за премиера!

България отблизо

Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на последните критики на президента Радев.

Според Цветанов с военния си манталитет Румен Радев показва, че не зачита правовия ред в страната.

Цветан Цветанов бе категоричен, че не прави чест на Румен Радев непрекъснато да се изказва негативно както за премиера Борисов, така и за ГЕРБ, тъй като държавният глава трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите.

Припомняме, държавният глава отрече общинският съветник с обвинения вече Бенчо Бенчев да е финансирал кампанията му и прехвърли чадъра над Митьо Очите по посока на ГЕРБ и настоящото управление. В неделя Радев не пропусна да разкритикува отново липсата на пари за модернизация на армията, както и да посочи, че не е чул извинение от македонския премиер Заев.

Във връзка с думите на Радев, че ГЕРБ саботира модернизацията на армията Цветанов напомни, че именно правителството на ГЕРБ през годините работи и влага средства в модернизацията, а служебното правителство на Румен Радев е направило само една среща и то с представители на „Грипен“.

Зам.-председателят на ГЕРБ настоя, че именно БСП трябва да дават сериозни обяснения за това как са финансирани предизборните им кампании.

Цветанов се противопостави на опита Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ и като бивш вътрешен министър напомни, че по времето на Милен Димиторв, като шеф на МВР – Бургас Димитър Желязков е разследван и осъден. Този МВР-шеф обаче е уволнен от кабинета „Орешарски“.

Припомняме, че Цецко за трети път влиза остро на президента и го обвинява във всички грехове, докато Борисов през повечето време пази мълчание оставя другите да хапят вместо него.

Istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Цветанов скочи на Румен Радев! Не му прави чест да говори негативно за премиера!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *