Цветан Цветанов вече не е народен представител! Ето МЕТАМОРФОЗАТА на втория гербер! Вижте ТУК!

България отблизо

„Неукротимият“ бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който преди да стане гербер, написа цяла книга срещу Борисов и ГЕРБ, с емблематичното заглавие „Шайка“, си изпя песента и потъна в политическото небитие.

След него се появи другият голям и патриотичен поборник срещу неправдите –  Валери Симеонов. Вместо да се занимава с демографската криза, която му е във вицепремиерския ресор, той започна да организира акция след акция. Реши да въдворява тишина в Слънчев бряг, чудеше се къде хората ще си пушат цигарите, нахвърляше се върху мафиите от всякакъв вид…Но, и той изчерпи репертоара си. И позамлъкна.

Преди тях пък имаше разни „политолози“ от рода на  Евгений Дайнов, който като истински „гений“ се бореше с комунизма. Появи се и залезе и Симеон Дянков, малката пица, дето искаше да напляска Русия. И още цял куп такива устати „демократи“ и борци за народни „правдини“.

След цялата тази „плеяда“ от писатели, политолози и експерт-счетоводители, за да позапълни временно опразненото политическо публично пространство, изскочи на бял свят, и то съвсем неочаквано, вторият човек в ГЕРБ, Цветан Цветанов.

Няма да споменаваме, че той съвсем не можеше да се нарече достоен заместник на своите предшественици. И то по простата причина, че свързването на думите в изречения, винаги създаваше на бившия физкултурник невъобразими трудности. Но, като истински отдаден на каузата човек, Цветанов не жалеше себе си и героично свързваше, не дотам свързаните си мисли, в някакво подобие на изречения.

И, разбира се, първата и най-обикната от него цел за нападки и инсинуации, бе не някой друг, а президентът Румен Радев. И то не за друго, а защото Румен Радев се оказа костелив орех. И отказа да се подчини на абсолютната герберска власт над България.

И не само отказа да се подчини и да целуне ръка на бащицата Борисов, но и започна да говори от най-високата политическа трибуна в страната, за корупцията и герберските пладнешки грабежи по места. За липсата на производство и беднотията, в която потъва народът, докато правителството на Борисов говори я за Западните Балкани, я за Македония, я за председателството на ЕС…

Както казва нашия народ „Всичката Мара втасала…“ Та и Борисов, вместо да възстанови икономиката, за да могат българските граждани да живеят достойно в своята държава и да не ни наричат постоянно „най-бедната страна в Европа, той се занимава със…Западните Балкани.

Както би казал Алековият герой Бай Ганьо „Абе, бай Борисов, ами че Западните Балкани ли те избраха за премиер бе, човек…?

Но Цветанов хич не гледа тези работи, а защитава с голи гърди своя шеф Борисов. И от кого? Ами от президента Радев, разбира се.

Той, Радев говорел само за Русия. Искал да сменя нашата евроатлантическа ориентация. Критикувал ГЕРБ, че нищо не бил направил за хората. Ами че как нищо. Ами кой направи минималната пенсия 200 лева? Кой от 1 юли ще я направи цели 207,60 лева? ГЕРБ, разбира се. Защото, според Цветанов, само Борисов и ГЕРБ се грижат за достойни заплати и достойни старини на всички в родината ни. А президентът си критикува безоснователно.

Но нека припомним на самозабравилия се Цветанов, че 85% от хората в България са русофили. И искат да бъдат възстановени приятелските политически, икономически и всякакви отношения с Русия. Искат и референдум за излизане от ЕС и НАТО. Искат, но управляващите не ги чуват. А по неофициални данни, също 85% от хората смятат, че ЕС и НАТО само пречат на развитието на България. И я тласкат все по-навътре в икономическото блато.

С други думи, парламентарният шеф на ГЕРБ Цветанов, отдавна не изразява мнението на огромната част от българския народ. При това положение какъв народен представител може да бъде той? Такива като Цветанов и Борисов отдавна са престанали да представляват народа, който уж ги е избрал. Защото не дават глас на онова, което народът мисли. А озвучават, не съвсем успешно, само собствените си мисли и мислите на техните западни работодатели.

Тоест, такива като Цветанов, Борисов, Делян Добрев и т.н., сами са се превърнали в нелегитимни депутати, премиери и министри. Защото в една демократична държава, ако искаш да си легитимен народен представител, трябва да изразяваш мнението на мнозинството. Не парламентарното. А народното мнозинство.

Значи Цветанов и такива като него вече не са народни представители. Понеже не само не изразяват мнението на хората, а и винаги са точно на обратното мнение. За мнозинството български граждани ЕС и НАТО са воденични камъни. За Цветанов и Борисов ЕС и НАТО са „ценности“.

Какви ценности са, и те самите не знаят. Но повтарят тази мантра непрекъснато. И ще я повтарят, докато им разрешаваме.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Цветан Цветанов вече не е народен представител! Ето МЕТАМОРФОЗАТА на втория гербер! Вижте ТУК!

  1. Вече се изчерпа, време е слезе от „политическата сцена“, прекалено много поразии направи. Те всички са „маскари“, но няма кой да им „дръпне шалтера“, страхливо и алчно племе сме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *