Цвета Караянчева нагло: Някой да каже на президента какво е валутен борд!

България отблизо

Българските граждани не бива да се притесняват от нищо. Левът е изключително стабилен. Законодателната поправка, която направихме в Народното събрание бе по искане на Европейската централна банка.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в интервю пред blitz.bg, коментирайки въпросите около намерението на правителството да ни вкара в чакалнята на еврозоната.

В момента, в който се разбра, че това може да притесни българските граждани, ние още на другия ден предложихме решение, в което бе фиксирано точно какво трябва да бъде съотношението евро – лев.

При положение, че това съотношение не бъде спазено, финансовият министър и управителят на БНБ отказват да преговарят. Но мен ме смущава това, което каза президентът Радев по този въпрос, който обяви, че парламентът е решил да прави реформа във Валутния борд.

Не може да има такова неразбиране на темата. Нека неговите финансовите съветници да погледнат по-навътре в нещата и да му обяснят какво се случва с промяната на този закон, защото едно такова изказване от негова страна води до притеснение у българските граждани. Не искам да си мисля, че президентът не разбира тази тема и, че не осъзнава важността на тази стъпка, защото много правителства и всички политически сили имат консенсус по тази тема за влизане в ИРМ-2 и след това в Еврозоната“, каза с апломб Караянчева.

Нека да осветлим Караянчева, че притесненията на българските граждани най-напред идват от факта, че парламент и правителство са се засилили да ни вкарват в еврозоната без въобще да се допитат до народа по един толкова важен въпрос, засягащ всички български граждани.

Не може ли да и дойде на ум, че политиците ни вкараха в ЕС, без да ни питат. А сега искат да повторят същото и с Еврозоната. И не знае ли парламентарната шефка, че българите не искат еворозона нито евро, а си искат нашия лев. И много други страни-членки на ЕС не искат да влизат в еврозоната. Унгария, Чехия, Полша и т.н. Да не говорим, че Великобритания направо напусна ЕС.

Не и ли светва предупредителната лампичка при това положение?!? Не, тя продължава да защитава усилията на парламента, правителството и ГЕРБ отново да излъжат народа.

А що се отнася до президента Радев, в своето обръщение към народа той спомена за „реформа на валутния борд, само за да не уплаши българските граждани. И да не каже, че ГЕРБ искат направо да ликвидират нашия валутен борд, който ни спасява вече 20 години.

Значи президентът Радев много добре разбира какво е валутен борд. И Караянчева е последният човек, който ще му дава акъли в това отношение. Въпросът е там, че както винаги, Караянчева отново не е могла да разбере какво искаше да каже президентът.

Ето това е истината за Цвета Караянчева. Пък макар тя да е шеф на парламента или нещо повече от това.

Tagged

2 thoughts on “Цвета Караянчева нагло: Някой да каже на президента какво е валутен борд!

  1. ТОЙ ПРЕЗИДЕТА Е ЧОВЕК,КОЙТО МИСЛИ ЗА НАРОДА!А теб КАРАЯНЧЕВА,върни се в началните класове,научи столиците на големите страни и тогава:ДАВАЙ АКЪЛ НА ПРЕЗИДЕНТА!И тъй като ходиш много по екскурзии,научи,кои хора в професиите си вземат най-големи заплати,а не като вас ТЪРТЕИ и ХРАНТУТНИЦИ,да вземате по-10000лв. на месец!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *