Цвета Караянчева се ИЗДЪНИ: Предложи нещо, което може да СЪБОРИ правителството на Борисов!

България отблизо

Може би президентът иска предсрочни избори, за да сформира служебно правителство, което да промени решение на Народното събрание за сделката със самолетите.

Това заяви във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщава агенция „Фокус“, цитирана от blitz.bg.

Караянчева определи речта на президента като мрачна, песимистична, очерняща и унижаваща България.

„Тя сякаш е писана, за да бъде произнесена от президент на вражеска държава, който иска да унижи, да смаже България и да я превземе. Тази реч прилича повече на продължение на речта, която той произнесе за Нова година. Но докато в онази реч се акцентира основно на сделката със самолетите, сега изведнъж се оказа, че трябва да правим и предсрочни парламентарни избори. Допреди два месеца нямаше такава идея, може би защото президентът иска да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание“, посочи Цвета Караянчева.

Караянчева заяви, че твърденията на Радев за това, че се приемат лобистки закони са неаргуметирани. Тя подчерта, че парламентът е най-прозрачната институция в България, а ниският ѝ рейтинг се дължи на факта, че се давала възможност на българските граждани да знаят какво правят техните народни представители?!?

„Ако ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото желание виждам, че имате, и направете всичко възможно да спечелите изборите и да станете премиер, за да  вземате важни решения. Когато човек взема важни решения, той не може да угоди на всички, затова и рейтингът понякога пада. Когато се наложи да вземате важни решения и да заставате с лицето си зад тях, тогава може би и вашият рейтинг ще падне“ с апломб предлага Караянчева, без да се сети, че това прилича на ликвидация на герберското управление.

В цялата тази „реч“ на Караянчева е вярно само едно. Рейтингът на народното събрание и на Борисовото правителство падат стремглаво надолу, заради простата причина, че законите, които се приемат и „важните“ решения, които се вземат от правителството и НС, не служат на интересите на България, а обслужват чужди интереси.

Колко пъти г-жо Караянчева, народът ви каза чрез социалните мрежи, че да се дават милиарди за няколко стари американски самолета е престъпление спрямо настоящето и бъдещето на България? Вие чухте ли гласа на народа? Не, не го чухте. А казвате, че всичко, което приема парламента се подлагало на „всенародно обсъждане“. Това е опашата лъжа, г-жо. Ето затова президентът ви атакува за тази „сделка“.

И това престъпление става още по-голямо, понеже в момента страната ни има въпиюща нужда от съживяване на икономиката. Какви самолети ще купуваме, когато няма пари да се направи минималната пенсия поне 300 лева?

Народът ви казва от години, че не иска еврото. Но вие едно си знаете, едно си баете. Колко било хубаво еврото, защото по думите на Кристалина Георгиева сме щели да седнем на някакво столче. А Горанов час по час ни надува главите с твърдението, че нямало причини да не се бърза с приемане на еврото.

Защо вие г-жо, като председател на парламента не кажете на хората, че ако ликвидираме лева, ликвидираме и Българската народна банка. И нито правителството, нито парламента ще може да вземе решение дори за това дали да актуализира или да увеличи заплатите и пенсиите? Да не говорим, че цените ще се вдигнат двойно, а заплатите ще паднат двойно. Това защо не го кажете на хората, а мълчите?!

Ето затова парламентът е с нулев рейтинг, а правителството го следва по петите. Затова хората искат президентска република и президент Румен Радев. Защото той се бори срещу пладнешкия грабеж и корупцията по високите етажи на герберската власт. И е за справедливост, законност и достоен живот на всички хора в България.

Затова плюйте си в пазвата да не би президентът да си направи партия. Защото тогава ГЕРБ ще бъде издухан за секунди от цялата власт – и местна и централна. А вие ще се върнете там, откъдето сте дошла. Заедно с вашия банкянски Вожд.

А, и да не забравим. Ще има да отговаряте пред съда за всички золуми, които ръководните гербери са правили през годините. По-добре не давайте такива съвети на президента. Защото може да ви се стъжни положението много повече, отколкото е сега.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Цвета Караянчева се ИЗДЪНИ: Предложи нещо, което може да СЪБОРИ правителството на Борисов!

  1. Парламентът са най- престъпната и най-скритата престъпност!!!! Стига сте си показвали едни други резилите и престъпленията, Ами си сложете въжетата и се обесете, че яма подобаващо за вас наказание!!! Каквото и а да ви нааже народа, все ще е недостатъчно… С бръснарски ножче да ви режа, пак ви е малко. Изедници, държавни и народни…всички сте смрадливи, кървави убийци и само смъртно наказание е заслужават, заедно със целите ви семейства, до корен!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *