Цветлин Йовчев: Не разбирам русофилството! Аз работя за България!

България отблизо

Аз не разбирам нито русофилството, нито русофобството. Както не разбирам американофилството или пък американофобството. Трябва да мислим и работим за България.“

Това коментира бившият вътрешен министър и бивш ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев пред btv, относно атаката срещу русофилите и техния председател Николай Малинов, подхваната от прокуратурата и ДАНС.

Попитан за атаката срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов и за политическия и обществен отзвук, който тя създава, Йовчев каза, че случаят има няколко аспекта.

„Информацията по скандала с шпионаж в България не е достатъчна. Трябва да се знае, че формулировката „служи на чужда държава“ означава, че обвиняемият е осъществявал разузнавателна дейност на наша територия. Обществото е силно разединено по този скандал и службите трябва да имат  сериозни доказателства за евентуална шпионска дейност на Николай Малинов.“, подчерта Йовчев.

Той добави, че натрупаното напрежение се проявява в посока, че противниците на действията на прокуратурата и правителството показаха негативно отношение веднага. Другата линия, която подкрепя действията на прокуратурата, също е разделена в отношението си към ситуацията.

„Русия като защитник на православните ценности реализира своята геополитика и на тази основа“.

„Не бива да се подценява и „меката сила“. Това е, когато въз основата на симпатия към дадена държава, се работи и формира и привърженичество към нейната политика.“, допълни Йовчев./news.bg/

Нека кажем на Цветлин Йовчев, който „не разбира русофилството“, че духовните и културни връзки между България и Русия, славянските корени и общата православна религия, братската дружба между двата народа датират от векове. Ние сега съществуваме като държава, благодарение на десетките хиляди руски войници оставили костите си за освобождението на нашата земя от турските поробители. И ако Червената армия не бе навлязла в България на 9 септември 1944 г. нашата древна родина щеше да бъде разпокъсана между Турция, Гърция и Румъния. И щеше да престане да съществува.

Западът, на който Йовчев слугува сега, унищожи със своя Берлински договор, огромната българска държава, която Русия създаде със Санстефанския мир. Именно Западът само за 25 години унищожи мощната социалистическа икономика на България. И сега ние сме най-бедната и най-бързо изчезваща нация.

Та в задачата се пита кой тогава ни е истински приятел? И кой се усмихва лицемерно пред нас, а ни забива нож в гърба? И ако след като проумее тези факти, пак не може да проумее какво е русофилството, тогава му препоръчваме да прочете народния поет Иван Вазов. А не да говори, че той работел за България. Защото точно русофилите работят за интересите на България. А такива като Йовчев, дето не могат да проумеят обичта на българите към Русия работят за Запада.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *