ЦРУ: Ето как ще се разпадне ЕС в близко бъдеще!

Свят

ЦРУ и американската неправителствена организация Статфор прогнозират разпад на съществуващия в момента Европейски съюз на няколко групи, пише македонският „Експрес“. Той ще се раздели на Стара и Нова Европа.

Новата трябва да се ориентира към САЩ и да представлява съюз на православни държави.

Западният блок, или стара Европа ще бъде съставен от Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Швеция, Норвегия и Финландия. Нова Европа би била съставена от Литва, Естония, Латвия, страните от Вишеградската група, Словения, Хърватия и ще се намира под германски икономически и американски военен патронаж.

Третият блок би представлявал балканска конфедерация, която ще бъде групирана от православните страни: Сърбия, Румъния, България, Македония и Гърция. Към този блок най-вероятно ще се включат също Босна и Херцеговина и Албания. Много експерти смятат, че подобна прогноза трябва да се приема насезиозно и, че тя доста наподобява на друга от осемдесетте години на миналия век, когато ЦРУ предвиди разпада на бивша Югославия. Подобни на ЦРУ прогнози дава и американската неправителствена организация Статфор. Нейните експерти смятат, че Европейският съюз много скоро ще се разпадне на два дяла: богатият Запад и група малки държави от Централна Европа, които ще се обвързват все повече военно със САЩ.

Специалистите предвиждат също така създаването на православен съюз (Византия). Това ще бъде „газов съюз“, чийто основен мотив на формиране ще бъдат парите. Геополитическите експерти са съгласни, че е дошло времето на различни блокови системи с няколко основни центрове, като САЩ и НАТО няма да играят главната роля на световната сцена. Разпадът на ЕС ще бъде от най-голяма полза за САЩ и Русия, смятат политическите анализатори. Брекзит и управлението на Доналд Тръмп са само първите признаци на задаващия се разпад.

Tagged

1 thought on “ЦРУ: Ето как ще се разпадне ЕС в близко бъдеще!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *