Честит 8 март, скъпи жени на България!

България отблизо

Винаги, когато дойде 8 март, аз си спомням прекрасните стихове на великия руски поет Александър Сергеевич Пушкин: 

Я помню чудное мгновенье:
Передо мной явилась ты,
Как мимолетное виденье,
Как гений чистой красоты.

Тези стихове са толкова нежни и вдъхновяващи, че няма човек на Земята, който да ги е прочел и да не ги е обикнал. Но повече от стиховете, ние обичаме Вас, скъпи жени, защото в радост и неволя, в щастие и горест, Вие сте винаги до нас. И от Вашите чудотворни души извира Пушкиновият „гений на чистата красота“.

Затова не можем да не се преклоним пред вашия тих подвиг на любими, майки, сестри и създатели на живота. Нека ви се връща хилядократно всичко добро, което сте направили за близките си, за околните и за цялото човечество.  Нека болките, страданията и горестите да бягат далече от вас. И в сърцата ви, както и около вас да има само любов, щастие, радост и красота.

Желаем Ви здраве и щастие за всички! И винаги да сте до нас, за да ни помагате да се движим по истинския път на живота!

Честит 8 март!

Иво Македонски, istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Честит 8 март, скъпи жени на България!

  1. Македонски, благодаря за красивите думи в наша чест и за празника ни ОСМИ МАРТ! Чета и препрочитам всичко написано от вас с интерес. Допада ми обективността, анализите на повдиганите теми и събития и достъпният литературен език! Желая ви здраве и ново дръзновение в обективността на събитията от обществено-политическия ни живот !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *