Чешкият президент ГНЕВНО: Западът е ВИНОВЕН за…Вижте за КАКВО трябва да ОТГОВАРЯТ англосаксите!

Свят

Само преди две седмици чешкият президент Милош Земан бе преизбран на поста си с огромно мнозинство.

Чехите обикнаха своя президент, заради неговата безкомпромисна защита на националните интереси и смелостта му да казва на Вашингтон и Брюксел истината право в очите. И ако коварният Запад успя да отстрани словашкият премиер Робърт Фицо от поста му, понеже и той бе трън в петата на брюкселци, то англосаксите изобщо не можаха да се справят с двата мощни валяка Виктор Орбан и Милош Земан. И катастрофираха при опита да ги сменят.

И днес Милош Земан продължава да громи „зловещите недомислици“ на двете „най-могъщи“ столици в света. В свое интервю за пражкото радио „F 1“ президентът на Чешката република заяви, цитиран от blitz.bg, че „Западът невъобразимо е разрушил Близкия Изток“. „Западът невъобразимо разруши Близкия Изток, като нахлу в Ирак и Либия, а сега, продължава президентът, бомбардира и Сирия, без никакво законно основание. И без решение на Съвета за сигурност към Организацията на обединените нации.

Такова крещящо нарушение на нормите на международното право е опит на практика да се суспендират правомощията на ООН. Това, че ООН е превърната отдавна в придатък на Запада, го знаем всички. Но, че сега същият този Запад, вече не може да се скрие зад палмовото листо на ООН и се опитва направо да игнорира Международната организация – това е нещо, на което всички народи, които членуват в ООН трябва да се противопоставят.

Милош Земан припомня, че предлогът за нахлуването на САЩ и коалиция в Ирак, е бил наличието на бойни отровни вещества в складовете на Саддам Хюсеин. Само че, колкото и да търсиха, западните партньори не откриха никакви следи от химически отровни вещества в Ирак. Но за сметка на това, при така наречената операция „Пустинна буря“, загинаха много невинни жители на арабската държава.

Колективният Запад обаче, не си направил никакви изводи от гръмовния провал на тази „операция“. И нахлул в Либия. Резултатът е, че сега в тази страна няма никакво правителство. А през територията на бившата държава преминават стотици хиляди мигранти, които се изсипват в европейските столици.

После, без никакви видими основания, продължава Земан, Западът вече няколко пъти бомбардира територията на Сирия, където президентът Башар Асад се бори с терористите. И бомбардировките на  страните от Западна Европа се случват точно в момента, когато сирийските правителствени войски „натикаха в ъгъла“ почти всички ислямски терористи. И хората, които избягаха от ужасите на войната започнаха да се връщат в Сирия.

След като изброява всички тези „грешки“ на Запада, чешкият президент гневно изригва. По неговите думи, интелигентният човек прави една грешка и след това не я повтаря. А човекът, чието ниво на интелигентност е твърде ниско и той по-скоро прилича на малоумен, прави две грешки една след друга. Какво обаче трябва да кажем, заявява Земан, за тези, които правят една и съща грешка три пъти? И за да не използвам неподходящ език, ще отбележа, че това е огромна глупост, обобщава президентът на Чешката република.

Но не само Милош Земан се обяви против нескончаемите убийствени войни на Запада. За наша чест президентът Радев отново уми очите на България. той заяви, цитиран от bnews.bg, че военният ефект от ударите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия е пренебрежителен.  Но в политически аспект ООН е поставяна все по-често в ъгъла от западните политици, които бързат да пуснат в действие оръжието вместо дипломацията. Президентът на Венецуела Николас Мадуро пък, нарече атаката на САЩ, Великобритания и Франция „престъпен акт“. Според Мадуро, англосаксонските „песове на войната“ се обогатяват от своите престъпления за сметка на страданията и смъртта на обикновените хора.

Народите от целия свят вече се вдигат на борба с произвола на САЩ и ЕС, които вече дори не търсят основания, а просто си избират страна-жертва и започват да я замерят със своите крилати ракети, които сеят само смърт.

Начело на тази борба на народите срещу бившите хегемони, е Русия и нейният президент Владимир Путин. Затова цялата злоба и ярост на англосаксите сега се излива върху тях.

Но усилията на Запада да покори Русия и света, са обречени. Защото нито са толкова могъщи. Нито собствените им народи искат да умират, за да пълнят джобовете на дебелобузестите чичковци с гащи на раета и звезди.

Западът вече е кауза пердута. И е време да проумее това.

Автор Иво Македонски, istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *