Чудо! Георги Марков призова Борисов да даде оставка!

България отблизо

Като гражданин и приятел на Борисов бих му казал да си почива и да остави БСП да внасят машини като аборигени.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков пред журналисти. Той попита дали може да се правят избори по система, за която само 500 хил. души от българите са гласували. „Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми“, обясни още Марков.

На въпрос дали е грешка коалирането с патриотите, Марков заяви, че към днешна дата смята това за добро. „Благодарение на патриотите беше отхвърлена Истанбулската конвенция до голяма степен. Не е вярно, че обществото е било разделено от нея. То беше обединено срещу нея. Помогнаха много за пакта за миграция. Това са фундаментални въпроси“, допълни още Марков. Според него не трябва за кворума в парламента да се извиват ръцете на Борисов, че трябва да се наказва този и онзи и парламентът да става другарски съд.

Попитан какви стъпки трябва да предприеме премиерът в правен аспект, Марков заяви: „В правен аспект няма какво. Той си управлява човекът. Както видяхте шефа на НАТО беше тук и вървим напред. Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: „Почивай си, бе човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Меркел имат толкова“, каза още Марков.

По думите му е направил зрими неща за България. „Оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам. Меркел, Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки. Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба. Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем сто години“, допълни още Марков. Попитан дали изказването му няма да бъде изтълкувано погрешно, Марков заяви, че не го интересува. „Навремето д-р Желев ме назначи за Конституционен съдия, бях на 44 години. Питат го покойния ми приятел: „Жельо, що го тури тоя Жоро Марков“, вика: „Щото има самостоятелно мислене“. След 40 години пак си имам самостоятелно мислене. Що па да мисля като всички“, допълни още бившият конституционен съдия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *