Чудо невиждано! Премиерът отива на неочаквано опасно посещение! Вижте къде

България отблизо

Нечувана новина разтърси вчера придворните медии. С огромни букви на заглавията те съобщиха изявление от МС. А то е, че днес  премиерът Бойко Борисов ще отиде на добра воля  в парламента, за да разкаже за срещите си в Русия.

В нито една държава срещата между министър-председател и депутати не е новина, а ежедневие, но при нас се превръща в политическо събитие. Защото след близо  година съзнателно и нарочно отсъствие от парламентарния контрол, Борисов ще се яви днес да отговаря на депутатски въпроси! Как да не се възтрогне човек, как да не се умили!

Първи  подканиха от ДПС  да дойде в НС и да разкаже пред всички какво са си говорили по енергетиката с Путин, но Борисов се направи на глух и зает. Сега обаче ще застане на трибуната, но  да отговаря на същия въпрос  на  Антон Кутев. Не за друго, но двете партии са на едно мнение за „Белене“ и се надява, че няма да има сериозни удари под кръста.

Кутев пък поиска устен отговор от Борисов и настоя премиерът да отговори на  въпроса какви са договореностите, които е постигнал с Путин за доставките на природен газ в България в близките години.

Борисов отдавна е упрекван от опозицията, че не се вясва в парламента, че не зачита въпросите на депутатите и не им отговаря ни устно, ни писмено и управлява държавата без да се допита до народните избраници. Чак сега, когато  и президентът Румен Радев се обърна към него и го обвини го в автокрация, министър-председателят се сети, че депутатите са неговите работодатели и че отсъствието му от трибуната вече става прекалено дразнещо и натрапчиво. И дава непрекъснато повод за критики.

Затова и вчера разпрати депеши до медиите, че днес лично ще се появи в парламента.

Там отдавна го чакат и са му приготвили жестоки въпроси от типа на „Разпни го“, но пък ролята на Караянчева ще е вместо и тя да го пита за отсъствията, да го опази от най-неудобните питания.

Цветан Цветанов пък  заяви, че Борисов е нямало как да идва в НС всеки петък заради натоварената си международна програма. Депутатите обаче не го искат всеки петък, а поне веднъж месечно да се вясва, но не само до кафето.

За последно министър-председателят се появи в Народното събрание в края на февруари заради скандала с Гинка и  ЧЕЗ. Обаче и тогава не се качи на трибуната, а участва в брифинг в кулоарите, след което си замина.

В  пленарната зала той не  е влизал от миналата година!

Дали днес някой ще се опита да го попита защо?

Дали неговите работодатели ще го накажат за отсъствията?

Съмняваме се.

България е единствената държава в ЕС, в която министър-председателят работи отделно и въпреки парламента.

И никой не смее да му каже в очите, че нарушава Конституцията и да му поиска сметка за това.

Днес ще се разиграе цирка за пред избирателите и после чак през есента.

Ако народът не реши, че този цирк повече няма да го търпи.

Ако…, но едва ли…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Чудо невиждано! Премиерът отива на неочаквано опасно посещение! Вижте къде

  1. АМА ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ТОЙ ЩЕ ВИ КАЖЕ ИСТИНАТА ЛИ ?КОЙ ЗНАЕ КАКВА ОПАШАТА ЛЪЖА ЩЕ ВИ ДРЪПНЕ !БОРИСОВ ГО Е СРАМ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ЗАЩОТО Е И ТАКО И ВАКО !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *