Шах и МАТ за янките: Няма да повярвате коя страна моли Русия за ПОМОЩ!

Свят

Вчера, официалният представител на Ислямската партия на Афганистан Атала Вахидяр, се обърна с молба към Русия, да спаси страната от разрухата на „американската демокрация“.

Вахидяр заяви, цитиран от РИА Новости, че Афганистан със сигурност няма да преживее още няколко години под властта на поставения от Съединените щати президент на ислямската република.

Затова, според политикът, Кабул трябва да засили взаимодействието с Москва. Особено сега, когато предстоят новите президентски избори в Афганистан.

Вахидяр помоли Москва да окаже помощ на всички политически партии, както и на цял Афганистан, защото иначе президентските избори ще бъдат направени под диктовката на американските „демократизатори“. При това политикът обърна внимание на факта, че Афганистан и Русия са съседни страни и всичко, което става в Афганистан, така или иначе засяга и Русия.

„Днес, Русия има превъзходния шанс, заяви Вахидяр, да засили взаимодействието си с Афганистан, на което ще се радват всички всички политически сили и народът на Афганистан. Понеже по такъв начин се създава могъщ противовес на американското вмешателство в президентските избори на страната“.

Вахидяр добави, че сега в страната е настъпил много важен „преходен период“, в който нормалните патриотични политически сили могат да вземат властта и да изтласкат от нея войнстващите муджахидини, подкрепяни от САЩ, които са довели Афганистан до мизерия и пълна безпътица.

„Опитват да обвинят Русия в така нареченото „вмешателство“ в президентските избори на Съединените щати, но това се прави умишлено, с цел да се прикрие реалната американска намеса в изборите на Афганистан. Затова може би си струва Кремъл да помисли за оказване помощ на политическите партии на страната, която да изключи напълно намесата на американските „демократизатори“, добавя политикът.

И наистина, за помощ към Русия се обръщат вече много страни от Европа, Близкия Изток, Латинска Америка и Азия. Практически от целия свят. И това се прави, защото държавите се чувстват ощетени и смачкани под безцеремонния диктат на САЩ.

Нека припомним, че от руска помощ се нуждаят Сирия, Ирак, Иран, Молдова, България. За помощ към Русия се обърнаха и Унгария, Австрия, Чехия и Словакия. Куба и Венецуела също очакват протегнатата ръка на руската федерация. Както и много други държави. Дори Китай и Индия нямаше да се осмелят да оспорят американската хегемония, ако не беше се появила новата неограничена мощ на съвременна Русия.

Руският президент Владимир Путин и Руската федерация искат да окажат помощ и на България. Те ни предложиха осъществяването на енергийни проекти и то при условия, които, по думите на Владимир Путин, не са били предлагани на никой. И няма да бъдат предложени на никой.

Но правителството на Борисов замрази всички тези проекти. И досега Народното събрание не е взело решение за ново активиране на руските мега енергийни проекти като АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис.

И тази игра на криеница, това практическо ликвидиране на българския национален суверенитет ще продължава, докато Борисов е на власт. И нашият съвет е да си отива по-скоро като Меркел. Защото иначе ще трябва да си ходи по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *