ШАШ и ПАНИКА: НАТО разкри ШПИОНИТЕ си! Ето какво стана в действителност!

Свят

Албания е обявила в Интернет данните за своите шпиони, които се намират в различни точки на Европа, пише британският вестник The Idependent, цитиран от Фокус.

Албания, която e член на НАТО, случайно публикувала класифицирана информация за разузнавачите си в Интернет.

В мрежата са изтекли имена, типове автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера и номера на паспортите, оперативни класации, подробности за пътуването и дори ежедневни навици. Това е предизвикала сериозна тревога в НАТО, защото ако някой може да влезе в албанската система, той влиза в системата на НАТО, пише британското издание.

Всички тези подробности са публикувани на уебсайта на албанското министерство на финансите в рамките на доклада за финансовото състояние на службата ШИШ (албанското разузнаване – бел. ред.) Сега целият свят е научил къде оперират най-добрите албански шпиони, колко им плащат и дори кои водопроводчици, майстори и автомеханици призовават за ремонт.

ШИШ е албанската разузнавателна агенция, която работи в страната и в чужбина и отговаря пряко на премиера Еди Рама. Има пет организационни структури: оперативна, външно разузнаване, контраразузнаване, служба за борба с организираната престъпност и антитерористично звено. Сега НАТО има сериозен проблем, защото този, който влиза в албанската система, също влиза в системата на НАТО.

Алиансът обяви тревога от най-висока степен не само защото агентите трябваше да бъдат спешно изтеглени от местата, където оперират, но и поради страха, че шпионската им мрежа е била открита в други части на света.

„Всички тези данни са публикувани, тъй като самата институция (SHISH) е предоставила списъка на заплатите. Те не би трябвало да поставят такива чувствителни данни сред редовни сметки, „каза в съобщение на източника на независимия министър на финансите.

Ето това са албанците, както и другите съюзници на САЩ и НАТО по света. В прекомерното си усърдие, не да са демократични, а да изглеждат демократични, те правят чутовни гафове.

Такива чутовни гафове направиха и уж уравновесените британци. Като изкараха делото Скрипал за работа на руското разузнаване. Но сбъркаха много. Защото Русия и светът искат доказателства, а не изфабрикувани и лошо скалъпени приказки за малките деца.

Но британците се издъниха много яко, само от злоба и бяс. Понеже виждат как постепенно богатствата, които са доили досега от колонии, и държави, превърнати в колонии, постепенно изчезват. Защото Русия даде мощна опора на европейските народи да се съпротивляват срещу наложената им нова колонизация от САЩ, Британия и ЕС.

Ето това те не могат да простят на Русия. И не могат да се поберат в кожите си. И се хвърлят злобно срещу Кремъл и Владимир Путин. Но с това само доказват правотата на руския президент в очите на хората по света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *