Шел ОБЯВИ: Русия става СВЕТОВЕН ЛИДЕР! Ето фактите!

Свят

Главният изпълнителен директор на Роял Дъч Шел, Бен ван Берден заяви за уважаваната руска информационна агенция РИА Новости, че Русия излиза на първо място в света по добив на природен газ.

„На Европа и света са нужни много по-големи количества природен газ, за да се удовлетворят растящите потребности от енергия, понеже възобновяемине източници и ВЕЦ не са в състояние да произведат евтина енергия в достатъчно количество. И в това направление Русия има огромни възможности. тя е най-големият световен износител на природен газ и има най-големите в света търговски запаси от природен газ. Точно затова, от второто място в света, което Русия заемаше досега, тя постепенно излиза на първо място“, подчерта ван Берден.

Той напомни, че за двадесетина години, Газпром в партньорство с Шел реализира много крупни проекти като Северен поток, първото в Русия производство на сгъстен природен газ за азиатските пазари, а сега изгражда и Северен поток 2. Като отчитаме превъзходната работа на Русия в газовата индустрия, нейната великолепна академическа наука и огромните природни ресурси, можем да кажем, че РФ с лекота ще реализира още по-голямо производство на природен газ, който ще донесе полза не само на страната, но и на Европа и целия свят. Защото всички знаем, че пред нас стои задачата да решим проблемите с изменението на климата, глобалното затопляне, повишаване нивото на световния океан, отваряне на озоновите дупки и т.н.

Времето на САЩ като световен лидер, като че ли отминава. И идва времето на Русия, която уверено върви към лидерство от нов тип, което работи с държавите на основата на взаимната изгода, партньорството и приятелските взаимоотношения, обобщава генералният директор на Роял Дъч Шел.

И наистина, трябва да отбележим, че холандецът е прав. Русия вече отдавна надмина САЩ по производство на природен газ, защото запасите на шистов газ в Америка започват да се изчерпват и не е ясно дори, дали ще има достатъчно количество, за да покрият нуждите от газ за самите САЩ.

Затова светът сега обръща поглед към Руската федерация. И не само заради природния газ, нефта, екологично чистите и качествени селскостопански стоки, блестящите характеристики на руските въоръжения…Не само заради това. Светът обръща погледа си с надежда към Кремъл, защото руският президент Владимир Путин не залага на конфронтацията, войните и насилственото завладяване на суверенни държави. И защото за съвсем кратко време Русия отново се превърна в свръхдържава, която спря похода на Америка към световно господство и обяви, че светът вече е многополярен и съставен от суверенни държави.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Шел ОБЯВИ: Русия става СВЕТОВЕН ЛИДЕР! Ето фактите!

  1. Нека русофобите да четат внимателно-ако могат да четат! Нека русомразците да мислят-ако изобщо могат да мислят!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *