Шефът на НАТО търси хвърковати терористи в Черно море! Захваща се с енергийната сигурност!

Свят

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че на вчерашната среща на върха, външните министри на държавите-членки на алианса, са обсъдили охраната на въздушното пространство на Черно море и план за борба с тероризма.

Министрите на външните работи от НАТО са приели още и препоръки, свързани с енергийната сигурност на страните-членки.

Столтенберг допълни, че алиансът отчита необходимостта от разбиране на заплахите за енергетиката. По неговите думи, съюзниците възприемат нуждата от усилена защита на критичната енергийна инфраструктура, пише news.bg.

Дотук добре, както казал, падащият в пропастта. Но…шефът на НАТО не каза, някой заплашва ли Черно море, че трябва да се охранява въздушното му пространство. И ако той смята, че заплахата са терористите, иначе защо пактът ще приема план за борба с тероризма, тогава да го попитаме откога терористите станаха неидентифицирани хвърчащи обекти?! Досега те не разполагаха със самолети и никой не е съобщавал за терористични нападения със… самолети.

Явно е, че приказките за терористи в Черно море са само извинение за да се настанят самолетите на САЩ във въздушното пространство на Черно море. Така, както влязоха и във водното му пространство. Уж, че се борели с неидентифицирани терористи или пък с Русия. Само че има една малка подробност. Русия не напада никого. Точно обратното. Тя е привърженик на взаимно изгодното сътрудничество между държавите.

Този, който напада, макар и засега само с думи, е точно НАТО. Как ще се почувства Столтенберг, ако руски военни бази обградят неговата родина Норвегия? А знае ли той  как се чувстват руснаците, след като военни бази на НАТО са накацали като гарвани по границите на Русия?!

Нещо повече. НАТО започва да се меси в неща, които не са негова работа. Столтенберг разправя, че пактът щял да охранява енергийната инфраструктура. И сигурно ще я охранява. Така, както САЩ охраняват сирийския петрол от…сирийците. Защото енергийната инфраструктура на натовските страни е разпръсната на такова огромно разстояние, че НАТО и да иска не може да я охранява цялата. Тогава какво?! Шефът на алианса сам ще си избира коя енергийна инфраструктура е критична, за да охранява само нея ли?!

С други думи, както завладя сухопътното, водното и въздушното пространство, сега НАТО се опитва да сложи ръка и на енергийната инфраструктура на страните. За да ги подчини тотално. Ето такива зловещи неща прозират зад наглед обикновените изречения, че щяло да се охранява туй, пък да се пази онуй…Разбира се, без да се посочва дали някой изобщо заплашва европейските страни.

И пак се питаме: Защо стоим още в този военен съюз?!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *