Шок: Българският народ застрашава националната сигурност на властта!

България отблизо

„В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са доказателства, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната“.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Блиц, на брифинг на прокуратурата, който трябваше да даде яснота за обвиненията в шпионаж срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов.

Тези „доказателства“ на прокуратурата звучат ли ви като нещо шпионско?! Дори да се взира човек в тях с два чифта очила, пак няма да намери нищо, което да уличава председателя на русофилите в някакви шпионски афери. Тук става дума за някакво неидентифицирано „изпиране на пари“, което не е ясно кому е необходимо. По простата причина, че в Русия и в България има достатъчно хора, които подкрепят с дарения Националното движение на русофилите.

Защо им е тогава да перат пари?! Ето този пункт прокуратурата не обяснява и не може да обясни. А това е най-съществената част. Имало престъпна схема за пране на пари. Добре, но на кого служи тази схема? Това, първо. И второ, защо трябва по най-елементарния начин, точно председателят на „Русофили“ да се занимава с предполагаемото пране на пари?! Той е публична личност, а прането на пари е наказуемо. При всички случаи, нито в Русия, нито в България са толкова прости, че да правят такава грешка. По принцип с незаконни дейности няма да се занимава публичната личност, а някой, който е встрани, който не е под светлините на прожекторите. Някой в сянка. Друг е въпросът, че както казахме, изобщо не се е налагало да се перат пари. Движението се финансира от дарения. Точка. А прокуратурата ни пуска по пързалката с измислени обвинения.

Има и още нещо. Много по-важно! Чрез това предполагаемо пране на пари, според Цацаров, се финансирали мероприятия, които застрашавали националната сигурност. И какви са тези мероприятия?! Трябва да са мероприятията на Национално движение „Русофили“, защото нали уж председателят им Николай Малинов „перял пари“. Е, какви са тези мероприятия? Това са срещи на хора от България и Русия, културни мероприятия, традиционния събор на русофилите край язовир „Копринка“ близо до Казанлък, изложби, надпявание и т.н. Може ли тези „мероприятия“, които се провеждат от години, които са разрешени от властта, и които са с изключително мирен характер да застрашават националната сигурност?! Разбира се, че не!

Въпросът обаче е друг. Русофилите в България са повече от 80% от населението на страната. А Национално движение „Русофили“ са най-голямата организация, която ги представлява. И правителството на Борисов тръгна срещу ръководителите на тази мощна организация в желанието си да я разбие и да лиши българския народ от официално и легитимно представителство.

А това, казано с думи прости, означава, че българския народ си прави негови мероприятия, които не харесват на правителството. Например, иска от властта да промени модела на управление, да захвърли на боклука неолибералния капитализъм, който унищожава България. Народът иска от властта да излезем от ЕС и НАТО и да влезем в Евразийския съюз. Който не вярва да влезе във Фейсбук и да види колко групи за приятелство с Русия има. А властта се опъва и каканиже, че това било заплаха за националната сигурност. Значи какво излиза? Българският народ заплашва „националната“ сигурност на властта?!? Защото България не се е венчала за ЕС и НАТО. Още повече, политиците ни натикаха в тези организации, без да питат народа.

И сега народът казва своята дума. Иска приятелство с Русия. Иска продажното правителство на Борисов да се маха. Иска развитие и просперитет на България, а това може да стане само в рамките на Евразийския съюз. Няма шпионаж! Има огромно желание на българския народ за промяна. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Шок: Българският народ застрашава националната сигурност на властта!

  1. Огромната част от българите сме русофили и крайно време управляващите да признаят това.Не са ни питам за НАТО и ЕС ,защото знаят отговора .Нищо добро не се случи с членството ни в тези организации,напротив.Вички добро в историята ни е плод на братските отношения със СССР и Русия днес.Всички правителства след 1989г предаваха,по-точно продаваха интересите на България.За зрящите това е факт,на слепците не можем да помогнем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *