Шок: Основател на ГЕРБ бил руски шпионин! Ще се смаете!

България отблизо

Кибератаката срещу българската Национална агенция за приходите бе оповестена в медиите, когато България финализираше покупката на осем нови изтребителя Ф-16.

Това пише американският вестник „Ню Йорк таймс“ в своя статия, цитиран от БТА.

Информация за атаката изтече в медиите от руски имейл адрес. След като се разбра за нея, българският министър на вътрешните работи Младен Маринов повдигна въпроса за руска намеса.

Няколко американски служители, които отблизо следят действията на Русия, твърдят, че атаката носи почерка на руското военно разузнаване ГРУ и че целта е, кампания за финансов и политически натиск върху ключови фигури в българското правителство. Но американските шпионски служби все още не са установили окончателно кой стои зад нападението, отбелязва „Ню Йорк таймс“, цитиран от dnes.dir.bg .

„България има слаба киберзащита – вероятно най-слабата в НАТО. На всичко отгоре, в страната е широко разпространена  киберкриминалната дейност, включително спонсорирана от руската държава. Затова има опасения, че може да изтече в Русия, информация за инфраструктурата на НАТО по време на учения и разполагане на сили на алианса в България“, казва бившият военен командир от НАТО адмирал Джеймс Ставридис.

Неотдавнашната атака (срещу НАП), при която бяха откраднати данните на около пет милиона души, подновява опасенията за различните начини, по които Русия може да влияе, посочва  още „Ню Йорк таймс“.

Е, след като американските шпиони смятат, че кибератаката срещу НАП е предприета по заповед на Русия, тогава логичният извод е, че Кристиян Бойков и Иван Тодоров са …руски тайни агенти. Но, самият Иван Тодоров призна, че той е един от учредителите на ГЕРБ и не би навредил на партията, която в момента управлява България. Това означава, че учредител на ГЕРБ е на служба при руснаците.

Това е не само несериозно, но и няма никакво основание за подобно твърдение. Въпреки че американските шпиони си навързват нещата и твърдят, че щом Русия ни продавала газ и бензин, значи тя имала влияние върху България. Ами че тогава Русия трябва да командва цяла Европа! Само че нищо подобно не се случва. Точно обратното. Европейските държави по заповед на САЩ са обградили границите на Руската федерация, непрекъснато въвеждат нови санкции срещу Русия и са на едно мнение с Кремъл само, когато това отговаря на националните им интереси. Грубо казано, Европа използва Русия, и в същото време се мъчи да я унищожи. България също вдига ръка винаги, когато трябва да се въвеждат нови санкции срещу славянския Колос. Борисов обяви Русия за враг на България, пусна в родината ни един куп американски бази, сега купува техни самолети и има намерение да превъоръжи цялата армия с американско оръжие.

Това като влияние на Русия върху България и ЕС ли ви звучи?! Разбира се, че не! Само че американците и консервна кутия да отворят, винаги започват да търсят в нея някаква руска следа, колкото и да е ясно, че такава няма. Това е част от американската тактика за унищожаване на Русия. Да се внуши на всички, че Русия е лоша и трябва да се борим с нея.

Така и сега. Чули, недочули за кибератаката в НАП, и САЩ веднага си измислиха руските шпиони. Това, разбира се звучи смешно за този, който може да разсъждава. Бедата е, че има много хора, които не мислят с главите си. И вярват на големите медии, които ги заливат с фалшиви новини. Това е истината.

Русия не ни пречи. Тя не ни е враг. Пречат ни американците. И унищожават България от почти 30 години насам.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *