ШОК от последните минути: ЗАПАДЪТ тръгва ВА БАНК срещу Русия ! ГОТВИ нещо СТРАШНО! Вижте ТУК!

Свят

Израел изглежда отново нападна Сирия. Турция отново действа заедно със САЩ в многострадалната арабска държава. И по всичко личи, че Западът за пореден път търси реванш срещу Русия.

В нощта срещу 30 април, са нанесени ракетни удари по обекти на правителствените войски в Сирия, съобщава РИА Новости, като се позовава на информация от официални източници в арабската република.

Цел на атаката са складове с оръжие в околностите на сирийските провинции Хама и Алепо. Атакуван е склад на 47-ма бригада на сирийската армия. В резултат на нападението са избухнали мощни взривове и силен пожар. Убити са повече от 40 войници и офицери.

Израелската армия традиционно отказва да коментира нощните удари и съобщенията, че е възможно нейни подразделения да са нанесли тези удари. Но факт неоспорим е, че Израел десетки пъти е бомбардирал различни обекти в Сирия с оправданието, че се бори с разширяващото се влияние на Иран и ливанското движение „Хизбула“, които воюват на страната на Башар Асад.

В подкрепа на предположението, че Израел е атакувал отново територията на Сирия, говорят няколко неща. Първо, активността на САЩ, Великобритания и Франция, и отскоро присъединилата се отново към тях Турция, става все по-голяма и забележима.

И това се дължи на непредсказуемия политически курс на американския президент Доналд Тръмп, и на САЩ, по отношение на Близкия Изток. И на желанието му отново да вади кестените от огъня с чужди ръце. Този път с ръцете на Израел.

Тръмп ту заявява, че иска да изтегли американските войски от Сирия, ту нанася ракетни удари по територията на арабската държава. А извиненията за несъществуващата химическа атака в сирийския град Дума, приличат напълно на приказките на британците, че Русия била отровила двойния шпионин Скрипал с веществото Новичок. Което пък се оказа, че се произвежда само в САЩ.

Бойни кораби от Шестия американски флот патрулират в Средиземно море, близо до границите на Сирия. САЩ и Турция се готвят за наземни операции уж срещу кюрдите, а в действителност срещу сирийските правителствени войски. И то с единствената цел да ликвидират постиженията на Руската федерация в арабската република.

Второто нещо е фактът, че Ердоган си търси нов партньор за своите „действия“ в Сирия. Той разбра, че няма да може да „мели“ с Владимир Путин, защото руският лидер иска всичко да се върши по законите на човечността, справедливостта и добротата. А Ердоган е свикнал да нарушава всяка една от тези консервативни ценности.

Припомняме, че Ердоган и сина му продаваха оръжие на терористите от Ислямска държава, а купуваха от тях нефт за два долара барела. И трупаха всичко в личните си сметки. С такива хора Владимир Путин няма как да върши обща работа в полза на народите и човечеството. Нито пък те с него.

Ето защо Ердоган се преориентира много бързо. А е възможно той изобщо никога да не е мислил  да работи сериозно с Русия. Защото Турция винаги си е била държава, която потиска и използва народите в своя изгода. А Русия и руският народ винаги са помагали на другите страни. Дори с цената на живота на своите синове и на своето лично благосъстояние.

Затова, както казва гениалният руски писател Фьодор Михайлович Достоевски, Русия има свой особен път, различен от пътя на Запада. И своя особена мисия, коренно различна от алчните стремежи на Запада да колонизира и използва ресурсите на държавите за своя изгода.

Западът през цялата си история е бил сила на злото. Защото винаги е ограбвал и унищожавал най-безскрупулно народите. А Русия винаги е била точно на обратния полюс. Тя винаги е извършвала велика саможертва в името, и за благото на хората.

Ето защо плановете на САЩ, Израел и целият останал Запад, да ликвидират постиженията на Русия в Сирия, в Крим и Донбас са логично продължение на политиката на използване и унищожение на другите народи. Която води до желанието да владееш, контролираш и използваш ресурсите на света.

Мечтата на Запада за световна хегемония обаче, се отдалечава все повече. Защото на този свят съществува държавата Русия. Славянският Колос, който е  призван за пореден път да спасява човечеството от зловещия западен кошмар.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “ШОК от последните минути: ЗАПАДЪТ тръгва ВА БАНК срещу Русия ! ГОТВИ нещо СТРАШНО! Вижте ТУК!

  1. BLAGODARENIE NA RUSIQ KOQTO POBEDI FASIZMA DNES IMA BG I IZREL KOQTO BE OSDENA NA TOTALNO UNISTOJENIEI OT ITLER I OSTE EVRO DRJAVI …. I ZA BLAGODARNOST DNES SA ANTIBLAGODARNI ILI HRANI KCE DA TE LAEE…AMIN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *