Янките в паника: РУСИЯ и КИТАЙ сложиха КРАЙ на стария СВЕТОВЕН ред! Ето какво бъдеще ОЧАКВА България!

Свят

През изминалата седмица практически завърши формирането на двата глобални съюза, единият от които иска да промени из основи старата система на света.

Всички знаем, че президентът Тръмп подаваше разнопосочни сигнали, че САЩ ще излязат от Голямата седморка, от НАТО, от търговските споразумения и т.н. В крайна сметка не се случи нищо такова. Оказа се, че това са шмекериите на „бизнесмена“ Тръмп, с които той се опитва да оскубе  повече пари от своите западни „приятели“.

И пред нас се изправи, отново монолитен, Западният съюз на САЩ, ЕС, Япония и още няколко техни съюзници. Всички знаем тяхната цел. Да подчинят държавите в целия свят на своята воля. И да установят световно господство.

По същото време, само че на другия край на света, се оформи и другият могъщ съюз – БРИКС, в основата на който са двете велики световни държави Русия и Китай. Тяхната цел пък е да сложат край на еднополярния световен ред, който се опитва да пороби света и да го унищожи.

В БРИКС дадоха ясно да се разбере, че търговските войни на Тръмп не ги вълнуват особено. Нито санкциите, които САЩ и ЕС въвеждат непрекъснато. Защото всичко това се изтърка. И само нанася вреди на Запада. Няма да е пресилено да се каже, че затваряйки се чрез санкциите от останалия свят, Западът сам реже клона, на който седи. По-голямата част от държавите в ЕС вече го разбраха.

Много по-важни са изявленията на политиците, които прозвучаха в световния ефир. Външният министър на Китай Ван И заяви, цитиран от РИА Новости, че „Огромният проблем на международната общност е борбата с еднополярния световен ред. А страните от БРИКС носят отговорност да формират обща позиция и да нанесат съвместен удар по стария световен ред“.

Председателят на Китайската народна република пък призова да се създава световна икономика от открит тип. И да се противодейства на политиката на санкции и ограничения, които носят търговска, политическа и военна изгода на определени държави.

Любопитният въпрос тук е как така изведнъж Китай, станаха твърди съюзници на Русия срещу САЩ и ЕС, които олицетворяват Стария световен ред?

Всички сме наясно, че Китай имат много голям търговски стокообмен със САЩ и досега се държаха миролюбиво спрямо Запада. За отбелязване е, че дори не помогнаха на Русия в сирийската кампания, защото се бояха да не загубят огромния пазар на янките.

Но, изневиделица нещо коренно се промени. Истината е, че Тръмп искаше да създаде търговски алианс на САЩ с Китай. Но…и тази негова „инициатива“ се провали с гръм и трясък. Защото американските ястреби в Конгреса осъзнаха, че съвсем скоро САЩ ще станат „младши партньор“ в този „алианс“.

Затова изведнъж, Вашингтон постави на Пекин, напълно неизпълнимото искане, Китай да се откаже от своята програма за развитие на високотехнологичния сектор. И търговската война се разгоря с нова сила. А Китай стана мотивиран съюзник на Русия в БРИКС.

Наистина, старата и хитра лисица Кисинджър опита да накара Москва да започне дружба със САЩ против Пекин. Но тези ялови напъни бяха обречени в самата си основа на неуспех. Защото Владимир Путин не предава своите приятели.

Кой ще победи в това противостояние – Западът или БРИКС?

Отговорът е очевиден. Русия и Китай ще обединяват около себе си, все повече държави, недоволни от безпардонния диктат на янките, който унищожава техните икономики и народи. А страните, които подкрепят така наречената Голяма седморка ще стават все по-малко. Защото народите искат свобода и суверенитет. А не диктат и унищожение.

Що се отнася до България, както сме казвали неведнъж, ние отново ще се върнем към своите славянски корени. И към членството си в Евразийския съюз.

Защото само това ще ни даде възможност свободно да развиваме своята икономика. Без олигарси и перфиден западен диктат.

И ще запази народа и държавата ни от пълното унищожение, което ни готвят евроатлантиците.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Янките в паника: РУСИЯ и КИТАЙ сложиха КРАЙ на стария СВЕТОВЕН ред! Ето какво бъдеще ОЧАКВА България!

    1. Практиката го е доказала ! В две световни войни , две национални катастрофи ! Поуки от тях, никакви !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *