Янките ГУБЯТ контрол над света: Още една държава ПОМОЛИ Русия за ПОМОЩ!

Свят

След като Москва си върна Крим, а Донбас отдавна не принадлежи на Украйна, след като терористите от Ислямска държава и другите нейни подразделения, са напълно унищожени в Сирия, още една държава поиска помощ от Русия.

Заради деструктивните действия на САЩ и НАТО, още една, този път африканска страна минава през ужасите на гражданската война. Това е Либия. И точно тя помоли за помощ Владимир Путин и Русия.

Припомняме, че след вероломното нападение на САЩ и коалиция над суверенната либийска държава, което не постигна нищо друго освен да убие тогавашния лидер Муамар Кадафи и да потопи в хаос добре уредената и  богата африканска страна, сега Либия е на ръба на унищожението.

Злокобна и изтощителна война между различни кланове, гони населението на някогашната държава. И създава нови мигрантски потоци към европейския континент. Както знаем, от това най-много пострада Италия, чието крайбрежие се намира най-близо до Африка.

Затова Либия помоли Руската федерация и лично президента Владимир Путин за помощ. Защото битката между клановете за властта в страната не стихва от 2011 година, когато САЩ убиха бившия лидер на страната Муамар Кадафи.

С молба за незабавна помощ, към Русия се обърнаха представители на Националната армия на Либия, които контролират източните области на държавата, цитирани от cursorinfo.co.il. По техните думи, след седем годишна кървава гражданска война, сега страната може да бъде спасена единствено от намесата на Руската федерация и лично на президента Владимир Путин.

Владимире, въведи руските Въздушно-космически сили в Либия, иначе ще загинем“,  молят хората от африканската страна. Те припомнят, че Русия и Либия имат много отдавнашно и тясно сътрудничество.

Всъщност, цялото въоръжение на днешната либийска армия е руско. Цялата военна доктрина на тяхната армия също е с руски корени. Почти всички либийски офицери са преминали военно обучение в Русия.

Представителят на Националната либийска армия, бригаден генерал Ахмед ал-Мисмари заяви, че сега те се опитват да възстановят всички договори, сключени някога от Либия с Русия в сферата на военно-техническото сътрудничество. Но има един огромен проблем. По нареждане на САЩ, ООН е наложило оръжейно ембарго на страната.

Въпреки това, командирите от Националната либийска армия и лично бригаден генерал Мисмари подържат пряк контакт с руското министерство на външните работи и с руското министерство на отбраната.

Генерал Мисмари отбеляза още, че без намесата на Руската федерация и без прогонването на чуждите страни, които са се настанили в Либия и експлоатират нейните петролни богатства, не е възможно да бъде решена либийската криза. Става дума за САЩ, Катар, Саудитска Арабия и Турция.

Припомняме, че през август 2017 г. командващият либийската Национална армия маршал Халиф Хафтар, също помоли Русия за помощ, при ликвидиране на проточилата се гражданска война в страната.

Ето, сега става пределно ясно защо САЩ и коалиция нахлуха в африканската страна. Тя има много богати петролни находища. Всъщност, в страната се намират най-големите петролни залежи в цяла Африка. Затова янките и техните съюзници разрушиха държавата и сега изсмукват нейните богатства. Също, както изсмукват и нашите.

Накрая ще припомним думите на либийския президент Муамар Кадафи, който преди да го убият съюзническите сили изрече пророчески думи: „Днес, каза той, САЩ унищожават последната преграда, която задържа хората от африканския континент в техните държави. Очаквайте огромен мигрантски поток от Африка към европейските страни. Този поток ще ви залее и унищожи“.

Сега можем да кажем със сигурност, че създаването на този огромен мигрантски поток, който да залее Европа, е бил една от целите на Вашингтон. Особено като имаме предвид и отглеждането на Ислямска държава в страните от Близкия Изток и прогонването на милиони арабски мюсюлмани към същите тези европейски страни, сред които е и нашата.

Нещо повече. Сега на хората от цял свят им стана ясно, че именно Владимир Путин спасява и африканците, и арабите и европейците, защото се стреми да осигури възможности за нормално развитие на народите, в техните собствени страни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged