Американският сенатор Ранд Пол: Не можем да спасим Украйна, само загробваме Америка!

Свят

Американският сенатор републиканец Ранд Пол (Кентъки) каза, че Съединените щати не могат да спасят Украйна, като обричат ​​собствената си икономика, съобщава ТАСС.

Съединените щати «не са длъжни да хвърлят през вратата» и да оставят без надзор 40 млрд. долара помощ за Украйна, каза Ранд Пол, който блокира бързото гласуване за разпределяне на тези средства на Киев.

„Не сте длъжни да хвърляте всичките 40 милиарда долара навън без никакъв надзор. И наличието на специален генерален инспектор – направихме го в Афганистан – не спря всички злоупотреби, но поне накара мошениците да се замислят два пъти, преди да откраднат пари“, каза той пред Сената.

„Положих клетва пред Конституцията на САЩ, а не на която и да е чужда държава, без значение колко симпатизирам, положих клетва за националната сигурност на Съединените американски щати“, добави Пол.

„Не можем да спасим Украйна, като обричаме икономиката на САЩ“, каза още сенаторът.

Според него „американците усещат болката от инфлацията и Конгресът изглежда е решен само да влоши тази болка, като хвърли повече пари през вратата възможно най-бързо“.

Освен това Ранд Пол изрази загриженост за допълнителните дефицитни разходи, необходими за законопроекта.

Сенаторът изчислява, че общата американска помощ за Украйна е надхвърлила бюджета на Държавния департамент от началото на миналата година, което може да засили нарастващата инфлация.

«Инфлацията не идва от нищото,» каза той.

«Това се случва за сметка на дефицитните разходи», подчерта Ранд Пол.

Сенаторът настоява за включването на клауза в законопроекта, задължаваща администрацията на Вашингтон да създаде служба на специален генерален инспектор, който да наблюдава предоставянето на военна помощ на Украйна, като използва примера на главния инспектор на американското правителство по възстановяването в Афганистан.

Заемалият този пост в продължение на много години, Джон Сопко, твърди, че са пропилени и откраднати десетки милиарди долари.

Източник Труд

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.