Анализатор: Русия се превръща в световен център на сила и влияние

Свят

Дълго и шумно рекламираното контранастъпление на украинските въоръжени сили (ВСУ) бързо се задъха и спихна. Нямаше победи, само поражения. С тежки загуби на бойна техника и много тежки в жива сила.

Това се случи след огромното материално осигуряване, всестранно обучително, организационно и пропагандно съдействие от страна на НАТО и още над 20 държави. И разбира се, последиците са унизителни за САЩ и Запада във външнополитически план, а те предполагат сериозни промени в бъдещите обеми подкрепа за ВСУ. Става дума за намаляването на тези обеми, което вече започна.

Обаче шефът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили уверено заяви, че Украйна вече е спечелила войната. И други, там и в Европа, правеха подобни напълно неподкрепени с факти бодряшки заявления. Много по-редки са днес, но се срещат, адресирани предимно към вътрешната публика.

На 27. 12. 2023 г. Newsweek писа: „Володимир Зеленски заяви, че контранастъплението, обещавало така много в началото, „не донесе желаните резултати“. Главнокомандващият ВСУ генерал Валери Залужни нарече положението „задънена улица“ и призова съюзниците на Киев да не очакват „красиви пробиви“.

Сега се тегли чертата както на въоръжения сблъсък в Украйна, така и на етапното развитие на хибридната световна война. Която междувременно се разгоря и в Близкия Изток, където израелската армия преследва терористическата палестинска въоръжена структура Хамас. С пълна сила и с всички военни активи, с всестранната помощ от САЩ при неодобрението на останалия свят.

Периодът се характеризира с активни маневри на политическата сцена и в задкулисието. С множество активни мероприятия на тайните служби на няколко държави, доловимо координирани. Появиха се симптоми за прелом в хода на информационно-психологическата битка. Появи се заплаха възможната скоро политическа агония в Украйна да се пренесе в Европа.

Логично сценарият в ЕС спрямо Украйна, оттам и спрямо Русия забележимо се променя. Как ще се договаряме с Москва след като САЩ дори частично се отдръпнат от Киев? Как да се водят преговори с ядрена държава, която до вчера открито сме заплашвали да разчленим на части?

Със зеленясали джендъри, наркомани и мулти-култита боеспособни батальони и бригади не може да се формират. Никакви гаранции няма, че член 5 на НАТО автоматично ще задейства турската армия да удари по Русия. Затова Брюксел пробва да плаши европейците с внушения за неизбежна бъдеща агресия на Русия срещу Европа, след като превземе Украйна.

Не може обаче да се аргументира убедително защо пак да се дават на Киев огромни финансови и материални средства за продължаване на войната. Досегашните не дадоха и малка част от обещаните и очаквани победи, а бяха за много десетки милиарди евро. Украинският дневен ред в доста европейски страни измести националния и създаде дразнещи проблеми за населението.

Създаденият от англо-американците хаос в бившата съветска република заедно с корупцията, демонизма и разбойническия нагон нахълта в Европа. Добави се към по-раншния ислямски наплив и заплашва да удави самата европейска цивилизация. В Германия вече има предложения за въвеждане на данък „Украйна“. Стане ли факт, заплашва с бурни социални протести.

Ако Западът конфискува руските 300 милиарда долара, а почти всичките са в европейски банки, ще сринат и законодателството си. Преди век в Руската империя световната война преминава в гражданска, сега им риск гражданската в Украйна да премине в световна.

Агресивното врещене в Европарламента (ЕП) и особено в Еврокомисията (ЕК) не успява да скрие, че Европа търси как да се отърве от войната в Украйна. Слабостта им е и в това, че реална заплаха откъм Русия за Европа няма, Москва заяви неведнъж, че не иска да превзема цяла Украйна, нито да нахлува в Прибалтика.

Бие се Русия за историческите си земи. А европейците все по-добре схващат, че в ЕК и ЕП, както и в управленията на повечето държави в ЕС, е внедрена глобалистка „пета колона“, която им вреди.

Сред страните-членки, особено източните, в сегашните нагласи спрямо украинските бежанци преобладава отблъскването. Марш обратно да се биете с руснаците в полза на своите и нашите интереси! Скоро няма да могат да търпят украинците повече дори от афганистанците и арабите.

Киев се натъкна на умората от себе си в САЩ и Европа. Сблъска се със скептицизма на Запада спрямо ползите от продължаването на обявяваната доскоро за безрезервна подкрепа за войната с Русия. С нарастващ страх и отчаяние украинците започват да разбират, че на Запад никой не е и помислял, че им дължи нещо, защото са решили да враждуват с руските си роднини.

Майкъл Алън, помощник на президента Буш и старши директор на Съвета за национална сигурност: „ Отдавна щеше да им се даде допълнително финансиране, ако контранастъплението вървеше успешно, ако беше постигнало поне някакви положителни резултати, на които да се опрем.“

Зеленски постави три задачи: половин милион мобилизирани; формиране на отбранителни съоръжения в цялата страна; създаване на собствена отбранителна индустрия. Все сложни и скъпоструващи мероприятия, за които няма нито сили, нито средства. На всичко отгоре, трите задачи взаимно се изключват. За какво са ти 500 хиляди нови мобилизирани, когато ще се отбраняваш? И откъде ще вземеш хора за отбранителна индустрия след като изпращаш всичко живо на фронта?  Но най-лошото за Брюксел е, че на евронатовците им се налага да издържат Украйна напълно.

Това, разбира се, срива Европа финансово-икономически! Което на практика означава, че евронатовците трябва преди всичко да се погрижат за себе си, а не за Украйна, която всъщност презират. Зеленски възнамерява, според западните съвети, да ремобилизира войските, главно насила да събере за фронта нови поне половин милион души. Обаче сред населението все повече желаят да се демобилизират…

Ген.-майорът от ВСУ Дмитрий Марченко: „Доброволци в Украйна няма, а трябва да се борим. Ако не успеем в тази война, друг шанс няма да имаме.“ За мобилизацията са предложени редица крайни мероприятия. Например от 28-и декември на изходите на градовете се поставят блокпостове. Скоро Украйна може да заприлича на концлагер по подобие на Германия през 1944-45 г.

Реално Киев усилва терористическите операции, защото военните действия не вървят. Но руските войски има с какво да отговорят на тероризма. Те ще усилят настъплението на фронта и ще увеличат в пъти ударите по тилови военни, транспортни и индустриални обекти.
Зеленски, в опит да се разграничи от руското наследство, обяви за Рождество 25 декември, а не 7 януари, както беше доскоро според руското Православие. Въпреки пропагандния шум в храмовете дойдоха много малко хора.

Все повече стават бойците, предали се на руските войски. Москва отлично познава Украйна отвътре, сравнително точно прогнозира развитието на социално-психологическите процеси там. Затова провежда специалната си военна операция (СВО) в очакване на неизбежното преобръщане на нагласите на мнозинството украинци в своя полза.

Русия вътре се изменя кардинално, превръщайки се същевременно в нов световен център за влияние. Това едновременно силно изненадва, озлобява и плаши Запада, особено САЩ, тъй като им отнема планетарно пространство.

Не е възможно на този етап САЩ и НАТО да спрат напълно подкрепата си за Украйна, нужна им е тази война с Русия. Но с колко и докога да наливат пари и въоръжения? Ще се решава до края на януари. От голямо значение е дали фронтовата линия ще остане приблизително същата или ще се промени значително.

Слабо доловимата все още промяна в сатанизирането на Русия към смекчаване вероятно ще се прояви с появата на елементи на разбиране и одобрение. С обявяването на някакво стратегическо реми. С опит Украйна да бъде запазена дори в значително умален вид като територия и конструкция за постоянно вредно въздействие върху Русия.

Източник Труд нюз

Tagged

4 thoughts on “Анализатор: Русия се превръща в световен център на сила и влияние

  1. Какво търси Русия в Украйна и защо убива невинни деца и хора

    1. Абе станчо, прекалено повърхностно разсъждаваш. Айде отговори тогава какво търсят хамириканците по цял свят като създават конфликти и после ги решават с оръжие…тогава не умират ли невинни???

  2. Този пасквил е от списвач идиот по подобие на р.петков,Волгин,Кеворкян,Манолова,Костя шмаровоз и още знайни незнайни прошляци от политическото бунище на България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *