Андрей Райчев пак захапа Слави и Мая Манолова. Но не хлопна съвсем вратата, за да не остане без работа

България отблизо

Андрей Райчев отново каза тежката си дума за политическата ситуация в България.

И за учудване на всички започна със Слави. Райчев  не очаква партия на шоумена да събере повече от 15% при първото си явяване на изборите, което е около 1 млн. гласа. Социологът припомни, че Симеон Сакскобурготски и Бойко Борисов също са дошли на власт с обещания за радикална промяна и обобщи: „Напълно възможно е“.  Трифонов е в центъра на политическото пространство и се явява пряк конкурент на Борисов и ВМРО.

Как така, когато вчера имаше само 1,7 процента, днес скочиха на цели 15? Каква е тази наша социология, който се разминава не с един процент а с 10 пъти?

Правилно Трифонов им каза – „Вие си говорете, каквото искате, а аз ще правя, каквото си знам.“

Според Райчев „Обединени патриоти“ вече са се разцепили на 3 части, „като две още тичат по една пътечката“ и не си говорят с третата.

 

„Каракачанов има на ревера си 6% от самостоятелно явяване, а г-н Симеонов не можа да набере гласове колкото кметицата на „Младост“. Това е факт! Тоест, техният съюз е временен“.

 

Социологът оцени като „дребен скандал“ и назначението на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова като председател на Съвета по киберсигурността. Според него тя е демонстрирала „вопиюща некомпетентност в областта, за която току-що е назначена да отговаря“ и нарече това „нов вид калинка“:

 

„Предишните калинки, пак напълно некомпетентни хора, се правеха на нещо и не наглееха, държаха се симпатично и се опитваха да се харесат на публиката. Тук се говори нагло и в очите“.

 

„БСП просто не може да спечели София, но Мая Манолова може…Критичността към г-жа Фандъкова е голяма и отляво, и отдясно. Алтернативата й обаче е бивш червен, какъвто е Манолова“.

Райчев прави през ден прогнози.

Днес да вярваме ли, да не вярваме ли?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *