Атлантическият съвет: Руснаците да се изгонят от България, а всеки, който каже добра дума за Русия да изчезва от политиката!

България отблизо
Атлантическият съвет на България /АСБ/ предупреждава за зловредната дейност на Руската федерация срещу България и нашите съюзници и партньори в НАТО като констатира, че тя се засилва.
Атлантическият съвет заявява, че в зависимост от отношението на народните представители, министрите и президента към Русия, ще се оценява кои от тях са национално отговорни политици и кои – не. А срещу безотговорните, ще се вземат съответните мерки.
АСБ своевременно ще уведомява българските граждани за своята окончателна оценка, от която ще стане ясно кои от политиците защитават руските, а не българските национални интереси и кои са евроатлантици на дело, и кои са такива само на думи.

„Заплахата от руска военна интервенция в Черноморския регион представлява сериозен риск както за сигурността на България, така и за мира в Европа и света“, изтъкват в позиция от АСБ. И призовават парламента, правителството и президента на Република България да предприемат спешни мерки за окончателно скъсване на зависимостите на страната ни от Руската федерация, особено в областта на енергетиката и отбраната.

АСБ предлага приоритетно да бъдат предприети мерки за прекратяване на проекта АЕЦ „Белене“ и „Балкански поток“, за мораториум върху строителството на компресорни станции „Нова Провадия“ и „Расово“, както и за прекратяване монополната позиция на руската компания „Лукойл“ в България.

 

В областта на отбраната на страната АСБ изтъква необходимостта от забрана на договори с руския военно-промишлен комплекс и прелитането на руски самолети през българското въздушно пространство, превозващи руско оръжие и военнослужещи, призовава за незабавни преговори със САЩ за придобиване на още осем самолета Ф-16, както и да се инициира постоянна мисия по съвместен усилен air policing със самолети на съюзни държави от НАТО, да се ратифицира подписаният през март т.г. протокол с Румъния, който позволява на бойни самолети на съюзни страни от НАТО, разположени в България или в Румъния, да извършват презгранични операции по охрана на въздушното пространство, да се разположи на черноморския ни бряг отбранителната зенитно-ракетна система „Пейтриът“, а като мярка за даване на увереност с оглед на обстановката в региона, да се поиска от НАТО оценка на възможностите за изграждане на българска територия на постоянни многонационални сухопътни, военновъздушни и военноморски формирования на НАТО, да бъде подписан възможно най-скоро договор по проекта за придобиване на нови бойни машини за Сухопътните войски и да се ускори работата по придобиването на нови трикоординатни радари.

 

Относно дипломатическите стъпки, които трябва да предприемат българските власти АСБ смята, че страната трябва да редуцира състава на българската дипломатическа мисия в Русия, да се усили наблюдението върху дейността на руските дипломати и незабавно да бъдат изгонвани онези от тях, за които има обосновани предположения, че се занимават с шпионаж или диверсия на наша територия.

Да се засили контролът върху дейността на Руския културно-информационен център в София, „Домът на Москва“, както и на руските юридически и физически лица, извършващи търговска дейност на територията на България. Във връзка с пребиваването у нас на руски граждани, от АСБ искат засилен контрол при издаването на туристически визи на руски граждани, особено на мъже на възраст между 18 и 60 години, годни да боравят с огнестрелно оръжие и взривни материали и преминали военна подготовка, проверка на всички руски граждани, които са собственици на недвижими имоти, получили визи с облекчен режим за влизане в страната, за възможни техни връзки с въоръжените сили и специалните служби на Руската федерация.

Спиране на територията на България излъчването на руските телевизионни канали, както и да бъде прекратена дейността на руските дезинформационни интернет сайтове на български език, да се премахнат от територията на страната всички паметници на съветската армия, окупирала страната ни през септември 1944 г., да стартира незабавно работата по разработване на национална стратегия за противодействие на хибридните заплахи.

АСБ, като независима и надпартийна организация, ще продължава да следва своята мисия на граждански гарант за необратимостта на евроатлантическия избор и път на България“, се казва в позицията на Атлантическия съвет на България.

Tagged

6 thoughts on “Атлантическият съвет: Руснаците да се изгонят от България, а всеки, който каже добра дума за Русия да изчезва от политиката!

  1. Какъв атлантически съюз,какви пет лева???…..НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, а не “атлантици“ НЕ желаем ес и нато! РУСИЯ е НАШЕТО СПАСЕНИЕ от хегемонията на хамериканците! Над 80% от Българите,ИСКАМЕ ДРУЖБА С РУСИЯ!!!

  2. Кой изтрещял индивид го измисли това? Че са цяла шайка, шайка са. Но изобщо да не си позволяват да говорят от името на българите и България! Соломоне пасувай, шмъркай и заминавай и не дразни народа, че знаеш ли дали няма да вземе дебелата гьостерица. Много ти е нужна, рожбо клета!

    1. Това са добре платени агенти на САЩ , пръгнете по пътя на парите им и ще ги разберете .НО САЩ не обичат да дават пари, те дават пак наши пари на данъкоплатците

  3. Кой е чувал за такова явление „АСБ – Атлантически съвет за България“, дайте адреса им, за да разберат, какво ще им се случи. Къде ги намират такива изроди? Кои са те? Хора, бдете, случват се неща, които нямат обяснение!!!

  4. не е ли по-лесно този АСБ да се изнесе барабар с всички атлантици към заветната им Атлантика?Това са легалните шпиони в България-викат им национални предатели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *