Бивша манекенка известна със снимките от подиума. Коя е новата шефка на Фонд „Земеделие“?

България отблизо
Новата ръководителка на Фонд „Земеделие“ Ива Иванова е бивша манекенка. Тя стана известна през 2022 г. със снимките си от подиума. Но днес вече ще отговаря за 3 млрд. евро във Фонда.

В социалните мрежи, коментарите след назначаването й на този пост не стихват.

 

.
В своя публикация във Facebook журналистът Иван Бакалов припомни, че през 2009 г. Борисов е назначил на този пост Калина Илиева, дъщеря на бившия му шеф в пожарната. Тогава тя управляваше 1 млрд. лева. Дипломата й се оказала фалшива. Оттам излязло и нарицателното „калинки“, които накацаха навсякъде.

„Има прогрес. Сега тази ще управлява 3 млрд. лева. За дипломата още нищо не се знае. Ива Иванова е магистър по „Право на Европейския съюз“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с Университета в Нанси – Франция. Има и магистърска степен по „Международен бизнес“ от Икономически университет – Варна. Владее английски език“, пише Бакалов.

В биографията на Иванова пише, че от 2010 г. до момента е заемала различни длъжности в Държавен Фонд „Земеделие“. Професионалният й път в ДФЗ започва в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“ като експерт, като през 2015 г. израства в длъжността главен експерт.

 

През 2019 г. Иванова е повишена в началник отдел „Договориране по частни мерки“, а две години по-късно оглавява дирекцията „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“.

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 19 август 2022 г. Ива Иванова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020.

Какви са реалните компетенции на новата шефка на на Фонд „Земеделие“, предстои да видим.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *