Истината – Новинарският портал

Бивш военен министър: Борисов не ме послуша, като му казах, че зад Радев стоят руски интереси

Промените в правителството няма да доведат до нищо добро. Дават допълнително основание за безпокойство и несигурност.

Това мнение изрази в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР Николай Ненчев, председател на БЗНС и бивш министър на отбраната.

„Винаги ще бъда привърженик на това едно редовно правителство да завърши мандата си при действащ парламент. Това винаги е по-добре от еднолична власт“, смята той.

Ненчев също има притеснения за евентуален бъдещ служебен кабинет. Според него може да се окаже, че той ще управлява много дълго и то без парламент. Освен това Ненчев не смята, че е добре да се стигне до сценарий, в който президентът Румен Радев да има безгранична власт, тъй като той ще състави служебния кабинет.

Сред основанията за безпокойство изтъкна искането на президента да отпаднат санкциите срещу Русия.  ГЕРБ  е част от Европейската народна партия и точно така можем да извършваме контрол върху спазването на евроатлантическата посока“, смята бившият министър на отбраната.

Според него „първото нещо, което би направил Радев, е да обезглави службите и да ги подчини на служебно правителство. Доколкото познаваме Радев, той е склонен да търси отмъщение“.

„На президентските избори Борисов не се вслуша в БЗНС и подцени онова, което му казах за Радев – че зад него стоят руски интереси и ген. Решетников“, подчерта Ненчев, цитиран от novini.bg.

Exit mobile version