По думите му, оповестяването на доказателства от досъдебни производства, като чатовете, които предоставя прокуратурата, има своята цел.

„По наше време също са били показвани такива неща, това не е игра, това е стратегия. За „Наглите“ пускахме определена информация, те сгрешиха и ги хванахме“, обясни бившият прокурор.

Той определи твърденията, че прокурори се назначават, тъй като някой ходатайства за тях, като „приказки от шипковия храст“, пише dnes.dir.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем само, че изказването на този бивш прокурор е не просто скандално. То е  много по-нагло от целия нагъл криминален контингент, за който говори бившият. Защото се опитва, макар и завоалирано, да внуши, че президентът Радев може да бъде хванат, както криминалните престъпници. Само че Румен Радев не е престъпник. И, както неведнъж е казвал президентът, престъпниците трябва да се търсят в правителството и то по високите етажи на властта.

Президентът Радев разкри цялата безочлива игра на прокуратурата, казвайки, че наскоро излязоха много истински афери и гейтове на правителството, на Борисов, и на ГЕРБ, като „Суджукгейт“, „Апартаментгейт“ и т.н., но те не се разследват от прокуратурата, а тя занимава обществото с незначителни неща – чатове и прочие глупотевини.

А Гешев и неговият Вожд беснеят от това публично разобличаване на „независимата“ прокуратура и се хващат за сламка, в опитите си да омаскарят президента.

Но няма да успеят. Понеже хората знаят кой всъщност има възможност да граби от държавната баница. И кой наистина го прави.

Ето пример: По неофициална информация на Меdiapool.bg, докато бе зам. главен прокурор на София Роман Василев е бил в добри отношения с Борисов и е имал в КТБ огромната сума от 286 хиляди евро, от които успял да спаси по-голямата част след фалита на злополучната банка.