Бойни роботи ликвидират западните танкове „Абрамс“ и „Леопард“! И Видео

Свят

Руските военни обмислят как да унищожават танковете „Абрамс“ и „Леопард“, които скоро ще се появят на фронта в Украйна. По всяка вероятност това ще става с помощта на най-новите руски „бойни роботи“. Те не са големи, за да не може противникът да ги открие, но имат много мощни оръжия.

 

Съответното изявление направи бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин, цитиран от УНИАН.

„Първите четири робота „Маркер“ пристигнаха в региона по график. Започваме да качваме изображения на цели, да разработваме бойни алгоритми като част от групата бойни роботи и да инсталираме мощни противотанкови оръжия“, пише той в своя Telegram.

Рогозин не уточни в кой регион са пристигнали „роботите“, но съдейки по надписа „Трамвай Таганрог“, който случайно попада в кадъра на видеото, оборудването все още е в Русия. Макар и до украинския Донбас.

Няколко дни по-рано Рогозин каза в коментар, че роботите „Маркер“ ще бъдат изпратени „в зоната за специални операции“ през февруари, където тези машини ще „откриват автоматично и поразяват украинската техника“.

„Бойната версия на робота „Маркер“ има електронен каталог в системата за управление с изображения на цели както във видимия диапазон, така и в инфрачервения. Съответно роботът може автоматично да „вижда“ оборудването на противника както през деня, така и през нощта. Например, веднага щом доставките на танковете „Ейбрамс“ и „Леопард“ на украинските войски станат факт, „Маркер“ ще получи подходящо електронно изображение и ще може автоматично да открива и поразява американските и германски танкове с мощни противотанкови оръжия“, каза той.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *