Борисов: Няма да дам Росен Желязков на Нинова! И ПП да вземат да млъкнат!

България отблизо

„В сферата на отбраната и енергетиката ще дадем пълна подкрепа на служебното правителство на Димитър Главчев. Може да разчита на пълната ни подкрепа в тези сфери“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в парламента.

 

Акад. Денков да си отговори защо три години бяха в кабинети и само България нямаше План за възстановяване и устойчивост. Когато на Мицотакис и Пленкович им дадоха парите, програмата на г-жа Урсула беше да дадат и на България, но тогава се появи служебното правителство“, каза Борисов по повод обвиненията на ППДБ, че заради забавяне на закони от ГЕРБ страната ни не получава пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че твърденията на Денков са несериозни. „Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили. Да кажат какво направиха те“, отсече той.

Всичко се е разпаднало, парламентът свършва, те искат оставката на Желязков. Да се държим сериозно! Това са емоционални изблици на несигурност, слабост, неспособност„, уверен е Борисов по повод искана оставка на председателя на парламента Росен Желязков.

 

„Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре“, заяви лидерът на ГЕРБ на въпрос как ще коментира бягството на Бойко Рашков от комисията за митниците.

„Всички в ГЕРБ осъждаме поведението на журналистите. Не може депутати да се гонят по коридорите и да се бият с чадъри“, добави Борисов.

 

 По повод последните социологически изследвания Борисов каза

„Първо аз никога не гледам социолозите, на мен никога не са ми искали пари, защото знаят, че не ги гледам. Другото е гласът на хората, за който гласуват, както гласуват. След това така ще се работи в парламента. Много зависи кой как ще се представи. Много зависи кои от тях имат интегритет, за да участват в подобни разговори. Спомням си, че в програмата им за КПНОПИ беше записано само едно име – това на Бойко Рашков“, допълни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *