Борисов СЕ СКРИ! Изпрати Захариева и Каракачанов НА ВОЙНА…в Сирия! Вижте ТУК!

България отблизо

Борисов, който обикновено се появява в медиите поне по 10 пъти на ден, изведнъж се скри.

Изчезна яко дим и никой не може да го намери. За сметка на това, той изпрати на първа „бойна“ линия външния министър Екатерина Захариева и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Да обясняват на българския народ и на света, каква е „нашата“ позиция за нападението срещу Сирия.

Министри имаме, но нямаме самостоятелна външна политика. И нямаме с какво да се отбраняваме. Всичко това, и още много други неща ни бяха отнети от нашите днешни „приятели“ във Вашингтон и Брюксел, преди доста годинки.

Това обаче, изобщо не пречи на управляващите да продължават да каканижат неща, които нито могат да докажат с реални факти, нито имат необходимата вътрешна убеденост, че са верни.

Но това не ги стряска. Защото те не изразяват българската позиция, а позицията на агресорите от САЩ, ЕС и НАТО. Ще попитате защо? Ами просто защото нашите управляващи са избрали да служат на тях, а не на българския народ.

Ето защо, когато външният министър Екатерина Захариева твърди, че представя българската позиция във връзка с нападението на САЩ и сателити срещу Сирия, това не е вярно. Българската позиция, позицията на българския народ е съвсем друга. И тя е съзвучна с позицията на нашите братя от Русия, които в момента се борят срещу злото в Сирия, в Донбас и т.н.

Но нека видим какво са измислили нашите, по-точно Борисовите министри за бруталното нападение на САЩ, Великобритания и Франция над беззащитна Сирия, която е поне 100 пъти по-слаба от тях. И нищо не им е направила.

Най-напред министър Захариева започва с увод, който по същество казва нещо вярно. Тя заяви, цитирана от news.bg, че „употребата на химическо оръжие е престъпление“. И че „няма кауза, която да оправдава убийството на невинни граждани“.

Само че всички тези верни твърдения тя ги изпраща на погрешния адресат. „Разглеждаме, казва тя, еднократната военна операция като предупреждение за прекратяване на подобни незаконни действия на сирийския режим в бъдеще. Същевременно, продължава тя, изразяваме загриженост от възможна ескалация на конфликта и призоваваме всички страни, особено сирийския режим, да преустановят всякакви действия, които нарушават международното хуманитарно право. България, твърди министърът, подкрепя усилията на международната общност за постигане на мир в Сирия“.

Е, нека видим какво разбрахме от приказките на Захариева дотук. Вярно е, че употребата на химическо оръжие е престъпление. Само че първо, Асад няма химическо оръжие. Както и Русия няма химическо оръжие. Техните запаси бяха унищожени под наблюдението на експерти от международната Организация за забрана на химическото оръжие.

Никой обаче, не е видял дали САЩ и Великобритания са унищожили своите запаси. Точно обратното. Според руското Министерство на отбраната, Щатите все още притежават големи количества химическо оръжие. Следователно Захариева обвинява Башар Асад в употреба на химическо оръжие, без каквито и да било доказателства. Но не обвинява САЩ, които имат много по-голям опит в употребата на химическо оръжие. Нека си спомним само Виетнам, където янките изсипаха тонове бойни отровни вещества. И сега виетнамците се борят с един куп онкологични заболявания и генни мутации.

Нещо повече. По всяка вероятност, изобщо не е имало употреба на химическо оръжие. Нито в Гута. Нито в Дума. Нито в Дамаск. Никъде. Това, както твърди руското Министерство на отбраната, е постановка, скалъпена от британските тайни служби. И после, ако имаше употреба на някаква химическа отрова, то досега щяха да бъдат открити следи и остатъци от нея. Но нищо такова не е открито.

Нека обобщим. Сирия и Русия твърдят, че не е имало употреба на отровно химическо вещество и привеждат доказателства. И канят всички да отидат на място и да проверят сами. Само че точно преди експертите на Организацията за забрана на химическото оръжие да отидат на място в Сирия и да проверят за химически отрови, коалицията, начело със САЩ изведнъж побърза да нанесе ракетни удари по Сирия. Защо? Ами много просто. За да не може да се докаже, дали там е имало химическо оръжие или не.

Но без да се притеснява от това, правителството на Борисов, косвено обвинява Русия в лъжа.

Другото неадекватно заявление на министър Захариева е, че ние, тоест българите, сме били подкрепяли усилията на международната общност да установи мир. Коя „международна общност има предвид тя? Ами САЩ, Великобритания и Франция. Тоест, нашето правителство, от наше име, без да ни е питало, подкрепя усилията на онези, които бомбардираха Сирия. А Сирия нищо не им е направила. Напротив. Сирийските правителствени войски, както каза Владимир Путин са на първата линия в борбата с тероризма.

Следователно нашето правителство подкрепя агресорите и тези, които пречат на усилията за ликвидиране на терористите.

Ето това министър Каракачанов нарича много „балансирана“, „българска“ позиция. Да се смее ли човек, да плаче ли, или да ги подведе всичките под съдебна отговорност?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Борисов СЕ СКРИ! Изпрати Захариева и Каракачанов НА ВОЙНА…в Сирия! Вижте ТУК!

  1. Г-н Македонски, много жалки ПАПАГАЛИ са министрите НИ!!! От къде толкова ПРЕДАТЕЛИ на БЪЛГАРИЯ се пръкнаха дяволите да ги вземат!!! Американците сеят войни по държавите от N години!!!!!!!! Отвратена съм от политиците ни работещи против БЪЛГАРСКИТЕ интереси!!!!! ИДИОТИ СА !!!!!!!!!!!!!!!

  2. Всичко това в коментарът е верно,само дето не мога да разбера какво ще правим с измамниците и лъжците. Защо РФ не наказа нападателите, както искрено се надявахме ? Кой ще посмее да им отвърне ако действат решително и безкомпромисно, па ако ще да бомбардират Пентагонът!

  3. не бива да се смята сдържаната реакция на Русия след атаката за слабост.Атаката показа успешната противоракатна отбрана даже със старите С100 и С200.След като се „изпразни“от военолюбивите Хормони Тръмп ще се нуждае от почивка.Неговите противници ще го ръфат ощедълго за неговата изборна победа.Мей и тя ще омекне,колкото и да е невероятно.А Макрон-едно хюмне ще слуша бабаси,без която не смее и кра1чка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *