Истината – Новинарският портал

Б.Б.: Отгледал съм министрите като свои деца, мъчно ми е, президентът е виновен!

Най-много на мен ми е мъчно, че сменям министрите. Отгледал съм ги от деца в партията.

Прекрасни отношения, но такава е ситуацията. Някой трябва да поеме политическата отговорност.  Ние не сме БСП. Отговорни сме! Това каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов.

„Не очаквам изненади в гласуването”, добави Борисов пред журналисти. „Никога не е имало никаква вътрешна съпротива между коалиционните партньори, това са приказки на медиите”, каза още премиерът. „За никого не съм казал нищо. Само срещу нас се говори всеки ден по най-злъчен начин. Виждате как синхронизирано се говори и от няколко места по една и съща тема –от БСП и от президентството. Оттам непрекъснато ни бламират, непрекъснато пускат фалшиви новини, че коалицията се клати, че имаме разногласия, че всеки момент се очакват избори.

Много им се искат избори на Радев и Нинова, но няма да ги получат”, закани се той.

„С финансовия министър работихме доста тези дни. От 1 януари мисля, че с 10% можем да вдигнем заплатите на целия бюджетен сектор, което ще повлече всички заплати.  Има ли комунисти на власт, тогава са дефицитите. Взехме бюджета на дефицит, сега е на излишък”, заяви Борисов.
Той не спомена за близо 30-те милиарда заеми, които изтегли и така получи съответния уж антидефицит. Нито пък как ще ги плаща.

Не обясни и как вдигането на бюджетните заплати ще повлече другите и най-вече пенсиите.

Борисов, ама май съвсем за тъпи ни вземаш!

Как да няма сътресения в коалицията, като Валери Симеонов ти каза в очите, че не управляваш добре страната и не изпълняваш коалиционната програма? И заплаши, че ще напусне.

Ние добре го чухме, а ти?

Каква вина има президентът за катастрофата в Своге, или избитите безпардонно животни? Той ли поиска оставката на министрите, или ти?

Каква вина има пък Нинова, че животът е скъп, а народът беден?

Колкото до комунистите във властта, хм…

Защо не се преброите там в правителството колко сте били членове на БКП?

Цецко, Цецка и най-вече ТИ! Да не говорим за останалите.

Хайде застани пред народа и му обясни защо няма да може да си плаща сметките от октомври.

Останалото са алабализми, от които ни писна!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Exit mobile version