Важен немски политик разкри дали трябва да се прекъсват връзките между Русия и Европа!

Свят

В Европа вече има политици, които са готови да погледнат трезво на състоянието на нещата и да разберат как ще се развие конфронтацията с Русия, ако конфликтът с Украйна и политиката на санкции продължат. 

 

Интересно изказване по темата направи министър-председателят на федерална провинция Саксония (Германия) Михаел Кречмер, съобщават информационните агенции.

Високопоставеният германец ясно посочи до какво ще доведе засиленият натиск върху Руската федерация. Според премиера опитите да се изолира Москва са много глупаво и опасно начинание.

Политикът отбеляза, че колективният Запад може да постигне почти пълно прекъсване на отношенията между Европа и Русия, но това ще удари преди всичко Европейския съюз. Разбира се, Москва ще търси нови съюзници и ще се насочи към Азия, по-специално към Китайската народна република.

„Много по-опасна за нас е Русия, която е ориентирана към Китай и няма връзки с Европа“, подчерта Кречмер.

Политикът припомни, че през последните десетилетия Европа и Русия са успели да изградят силни връзки, които трябва да бъдат укрепвани. По-нататъшното изостряне на ситуацията ще доведе до най-тъжните последици.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *