Васил Терзиев: Преместваме Паметника на Съветската армия, не може да стърчи в центъра на европейски град

България отблизо
Правова държава сме. В правото са си да оспорват. Ние също имаме претенции за това, което се случи на първи и втори тур, огромните разлики в екзитполовете, секции, в които съм бил със 120 гласа, но са изчезнали, коментира Терзиев и обяви, че няма причини да се притеснява от евентуален обрат, защото знае как е постигнат резултатът им – без купен вот. Така Васил Терзиев коментира желанието на Ваня Григорова да оспорва изборите в София.

Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен. Въпросът не е в нашите прерогативи, но ние ще съдействаме за неговото преместване. Мястото му не е в центъра на София. Това заяви избраният за кмет на София от ПП-ДБ в „Лице в лице“ по бТВ.

 

Той посочи, че ще създаде длъжността на заместник-кмет по сигурността.

 

Терзиев разказа, че още през 2019 г. е имал предложение от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов да бъде издигнат за кмет на столицата.

 

Разочарование няма никакво, по-скоро има амбиция да върнем доверието в Столична община – така победителят на втори тур на местните избори в София Васил Терзиев малката си разлика с опонента си Ваня Григорова. Под 4800 гласа го направиха кмет на столицата.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *