Вежди Рашидов: Цацаров ще вдигне високо авторитета на КПКОНПИ, както вдигна и летвата на прокуратурата

България отблизо

„Изборът на Цацаров е много важен и сега ще ви обясня защо. Никой в залата и извън нея не може да каже, че Цацаров не е висока летва професионалист. Той вдигна много високо професионалната летва на българската прокуратура в годините на своя мандат и това е човекът, който през цялото време демонстрираше надпартийност и професионализъм“, сподели Вежди Рашидов пред новинарски сайт.

„В момента, когато трябваше да го гласуваме за шеф на КПКОНПИ, онова което много злонамерено се ползва са неговите думи „да събудим катакомби“. Това е метафора и е жалко, че много хора не я разбират. Трябва по-често да четат стихове и литература, за да разберат, че метафората е форма на изказ“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„Цацаров е прав текст каза: „Както високо е вдигната летвата на българската прокуратура, време е да се вдигне авторитета и на тази комисия, която е много важна“. И като имаме предвид, че е един принципен човек, няма грам съмнение, че той е тази марка, която ще направи една добра и надпартийна силна комисия. Дълбоко вярвам на този човек. Разбира се, всички имаме нужда от силна комисия и той ще вдигне на много високо ниво авторитета й“, обясни още той.  Рашидов бе категоричен, че очакванията към Цацаров са същите до сега.

„Той е такъв тип човек. Вдигна тази летва и се надяваме, че ще бъде същото и в тази комисия. Това е и поводът аз лично да гласувам за него. Държавата вече е стигнала до там, че трябва да се родят принципните хора. Тези, които наистина желаят да правим държава. Тя е необходима на всички ни и той го доказа в един много дълъг мандат като главен прокурор“, каза той.  Народният представител от ГЕРБ пожела следващият главен прокурор да не сваля летвата, която Цацаров е вдигнал и посочи, че прокуратурата вече е видима и разпознаваема и трябва да продължи да се работи в тази насока.

„Няма значение, че двамата не са еднакви характери, защото не могат да бъдат. Единият имаше лостовете на силните думи, а другият има лостовете на силните действия. Крайният резултат е най-важен – да имаме държава, в която да има работеща правосъдна система“, заключи той.

Дотук добре.

Но каква летва е вдигнал Цацаров, не знаем.

Каква ще вдига, също не знаем.

Единственото, което знаем е, че обеща да събуди КПКОНПИ.

Което значи, че комисията е била в дълбок сън.

Ще успее ли, тепърва ще видим.

Но ако съдим по резултатите от прокуратурата, малко се съмняваме.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *