Владимир Путин и Доналд Тръмп ПРАВЯТ нещо ЕПОХАЛНО в Хелзинки! Фактите ще ви ШОКИРАТ!

Свят

С наближаването на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп на 16 юли в Хелзинки, все по-често американската преса започна да говори за „новата Ялта“.  Израз, който отпраща читателите към знаменитата Ялтенска конференция от 1945 г., когато Йосиф Сталин, Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил сложиха началото на новия Световен ред в Европа и на цялата планета.

Споменаването на Ялта, в контекста на предстоящата среща между двамата големи, не се харесва на много политици в САЩ, защото намеква за изключителната значимост на Русия в световните дела. Но, с едно всички са съгласни. От диалога между Путин и Тръмп в Хелзинки се очаква наистина нещо много голямо.

Съветниците на американския президент даже, нееднократно намекваха, пише „Вашингтон пост“, цитиран от nation-news.ru, че може да стане дума дори за официалното признаване на руския Крим. Има голяма вероятност Доналд Тръмп да „отстъпи“ на  Владимир Путин и Сирия. Като признае за легитимна, властта на президента Башар Асад, когото в САЩ наричат „диктатор“.

Въображението на американските аналитици не подминава и  Донбас. Само дето не може да се разбере, дали те искат Путин да изтегли руските военни специалисти от двете народни републики, или смятат, че Тръмп ще „подари“ и Донбас на Русия.

В хода на журналистическите намеци се появяват и Прибалтийските републики Литва, Латвия и Естония, за които трябвало да се водят сериозни разговори. Появяват се и балканските славянски страни България, Сърбия, Македония, Черна гора, защото американските аналитици много добре знаят постановките на Владимир Путин за общославянското единство, което неминуемо трябва да даде нов тласък за развитие на славянските народи. Въпреки напъните на ЕС и НАТО да вкарат насила всички славяни в западните съюзи и да ги унищожат.

Появи се и един любопитен детайл. Постоянният представител на Русия в Организацията за забрана на химическите оръжия Александър Шулгин заяви, цитиран от nation-news.ru, че новото отравяне на мъж и жена във Великобритания с Новичок, което Лондон обяви на 4 юли, е насочено специално към проваляне срещата на високо ниво в Хелзинки.

Но, Шулгин смята, че това действие на английската разузнавателна служба МИ 6 не само няма да попречи на срещата Путин – Тръмп, но и ще накара американския президент да вземе по-радикални решения в полза на Русия. По простата причина, че недоброжелателното отношение на Лондон към Доналд Тръмп си личи и с просто око.

Аналитиците от „Вашингтон пост“ смятат, че Тръмп ще се опита да търгува на срещата в Хелзинки. Те са на мнение, че Тръмп ще моли Путин да „повлияе“ на Иран, който е отдавнашен съюзник на Русия. Защото ако Тръмп успее да постигне, някаква макар и малка, договореност по иранската ядрена сделка, по подобие на сделката със Северна Корея, това ще бъде голям вътрешнополитически успех за Тръмп. Защото него американците и без това го посрещнаха като триумфатор, след преговорите му с Ким Чен Ун.

Кои са слабите места на тези „опити за сделки“ на Тръмп?

На първо място, фактът, че „сделките“ на Белия дом с КНДР и Иран се основават само на думи. Не са сключени никакви споразумения с тези страни. И то не са сключени, не защото Северна Корея или Иран не желаят това. „Сделките“ не са сключени, заради опитите на Вашингтон да принуди КНДР и Иран едностранно да унищожат своя ядрен потенциал. И да останат без никаква защита пред армията на САЩ.

Сигурно, по същия начин Тръмп ще се опита да действа и на срещата с руския лидер. Само че този път не е познал. Не случайно, въпреки американските анонси за Крим и Сирия, Владимир Путин не е правил никакви официални изявления по тях. И не е променял политиката си нито в Сирия, нито в Донбас, нито по иранската ядрена сделка.

Защото руският президент иска преди всичко сключване на международни договори. И второ, Русия никога няма да остави САЩ и НАТО да вършеят на нейните граници с военни бази и ядрени ракети.

Със сигурност президентът на РФ ще иска, войските на САЩ, да се махат от Европа. Ще иска Брюксел и Вашингтон да върнат суверенитета на балканските славянски народи и да ги оставят на мира. Ще иска да спрат практиката на „цветните революции“. Ще иска нов, многополюсен световен ред. И още много други неща.

За да се възстанови доверието. И да започне мирно съвместно съществуване.

Разбира се, всичко това няма да стане изведнъж, като с магическа пръчка. Но началото ще бъде положено в Хелзинки.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Владимир Путин и Доналд Тръмп ПРАВЯТ нещо ЕПОХАЛНО в Хелзинки! Фактите ще ви ШОКИРАТ!

  1. НАЙ ВАЖНО Е МНЕНИЕТО НА ТЕЗИ КОИТО ПОДМОЛНО РЪКОВОДЯТ СВЕТА-ЕВРЕИТЕ КОИТО, ОРГАНИЗИРАХА И ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ…ТЕ ПРИТЕЖАВАТ СИЛАТА НА ПАРИТЕ..ДЕЙСТВИЯТА ИМ СА ЗАДКУЛИСНИ И ….БЕЗНАКАЗАНИ !

  2. Владимир Путин – моят бог на земята! В него и неговите ходове на шахматната дъска ми е надеждата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *