Ген. Атанасов: Няма мърдане! Сменяме националния празник и толкова! Христо Иванов много помогна

България отблизо
„Политическата работа е малък театър. Имаше театър около приемането на бюджета. Асен Василев срещу Делян Добрев – специфичен хасковски гамбит. Имаше моментни състояния за скандали, но важното е, че държавата влезе в нормален ритъм.

Приемането на бюджета е добър сигнал за нормалност в държавата. Без бюджет правителството трябваше да подаде оставка“. Това каза в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

 

„В началото на другата седмица ще подпишем протокол за работа и взимане на решения между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС“, разкри ген. Атанасов. „Трябва да има предварително обсъждане и търсене на консенсус за политики между първите две сили, за да може да минават по-бързо и по-лесно.

 

Христо Иванов има основен принос в изработването на протокола“, уточни той.

 

Атанасов заяви, че конституционните промени са подготвени и предстои входирането им.

 

Сред тях е и смяната на националния празник от 3 март на 24 май: „3 март разделяше България, предлагаме датата да се смени с деня на писмеността.“

 

„В промените на Основния закон обаче отпада мандатността на кметовете.

 

Мнозинството има единомислие да ограничи и правомощията на държавния глава чрез служебните правителства“, обясни Атанасов какво отпада и какво остава проекта за промени в Конституцията.

 

Относно „Барселонагейт“, генералът коментира: „В делото няма достатъчно доказателства за пране на пари. Може да са пропуснати възможности за събиране на доказателства.“

Tagged

2 thoughts on “Ген. Атанасов: Няма мърдане! Сменяме националния празник и толкова! Христо Иванов много помогна

  1. Лилипут долен, може да смените националния празник, но не може да промените факта, че Русия е освободила България от пет вековно робство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *