ГЕРБ побесняха заради оставката на Денков. Заподозряха го в нещо лошо и потайно

България отблизо

Депутатите на ГЕРБ се разгневиха на избързаната оставка на премиера Денков.

„Действията на ППДБ за подаване на оставка сега и веднага на кабинета буди подозрения“,  заяви веднага след гласуването депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

 

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия“, каза още тя.

 

„Елементарната политическа логика казваше, че първо трябваше да се изложи оценката на министрите. Министрите трябваше да бъдат тук в залата. Скри се това, което се е свършило от министрите“, добави Рая Назарян.

 

„Акад. Денков каза ясно и категорично, че ще подаде оставка на 6 март. Тя беше прогнозируема. Вчера беше националната конференция на ГЕРБ. Подаването на оставката имаше за цел да затапи новина. Няколко минути след депозирането на оставката беше направено и предложението днес да се гласува оставката. Това показва, че няма никакво доверие на ППДБ към ГЕРБ. Ясно казахме, че ще подкрепим оставката. Това е формално изпълнение, което открива много въпроси. Какво следва от това бързане? Открива се конституционната процедура по консултации и даване на мандати.

 

Вторият въпрос е редно ли е да се предпостави във времето въпроса за преговорите между партньорите с това бързане“, попита Росен Желязков.

 

По думите му твърденията, че не са знаели, че Борисов е на конференцията на ЕНП, са повърхностни.

 

„Акад. Денков, дойде и след това отиде на заседание на Министерски съвет“, негодува председателят на Народното събрание.

„Оттук целият тайминг го задава парламентът“, добави Желязков.

„Толкова близо сме до изборите, колкото и преди месец, и преди 9 месеца“, уточни той.

 

„Няма в момента открито противоречие по попълването на органите с изтекъл мандат. Имаме тема омбудсман, КФН, КЗК, КПК, имаме много теми. Това са въпроси, по които ще намерим разбирателство, базирано на принципи“, добави Росен Желязков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *