ГЕРБ-СДС мълниеносно: Кабинетът „Денков“ е провал и пада, ако…

България отблизо

Лидер на СДС Румен Христов заяви, че сред министрите от кабинета „Денков“ има анонимници, хора, които не изпълняват функциите си и ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията.

„Следим как изпълняват функциите си отделните министри, но има анонимници, които и аз не мога да цитирам като имена. Наблюдаваме ресорите и виждаме, че в някои от тях министрите не се справят“, заяви председателят на СДС.

 

„След ротацията може да искаме да поставим по-опитни хора на техните места. Ако падне финансовият министър, значи правителството е провал и трябва да подаде оставка. Такава смяна става много трудно“, бе категоричен Христов.

Според него най-трудно се сменя финансов министър. „Имаме големи цели – Шенген, еврозона, ПВУ, позицията ни за войната в Украйна, в тази посока се контролират стриктно стъпките, които предприемаме.

По отношение на оперативното управление имаме разногласия. Събраният ДДС в сравнение с миналата година е по-нисък. Имаме намаляване на събираемостта и това ни притеснява, защото е основният приходоизточник. Трябва да покажем трайно изпълнение на критериите за финансова стабилност“, посочи той пред Nova News.

„Вотът на недоверие няма да мине, но в сегашната ситуация това е най-доброто възможно правителство“, заяви Христов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *