Гласът на народа е глас в пустиня: ГЕРБ и ОП ни готвят зловещ капан!

България отблизо

Депутатите приеха на второ четене промените във Валутния закон, с които се изменя Законът за Българската народна банка.

Текстовете гласят, че считано от датата на участие на България в така наречената чакалня на еврозоната – ERM II, курсът на лева към еврото вече няма да е фиксиран и ще подлежи на преговори с другите страни-членки, Дания и Европейската централна банка.

Законодателната промяна била техническа, свързана със синхронизиране на българското с европейското законодателство и била задължително условие за влизане на страната ни в ERM II, настоява финансовият министър Владислав Горанов.

Въпреки това, парламентът задължил със специално решение финансовия министър и управителя на БНБ да защитават настоящия курс – 1.95583 лв. за 1 евро, пред финансовите министри на еврозоната и Европейската централна банка при преговорите за присъединяването на България към общата европейска валута. Ако се окаже, че курсът трябва да бъде променен, тогава страната ще се откаже от приемането на еврото.

Ще се откаже, ама друг път! Гласът на народа отново е глас в пустиня! Депутатите от ГЕРБ нямат смелост да защитят сега, позицията на българското общество, когато още не сме влезли в чакалнята на еврозоната. А позицията на българите е ясна –  никоя чужда страна няма право да взема решения за нашия валутен борд, още по-малко пък да го променя. Социологически проучвания установиха, че хората не искат еврото и са за запазване на нашата национална валута.

Някой от управляващите чува ли гласа на народа?! Не, продължават като кукли на конци да си гласуват и да си приемат решения, които са против българския народ и националните интереси на България. Защото такава била процедурата за влизане в еврозоната. Ами ако им кажат, че процедурата е да скочат през прозорците с главата надолу?! По малоумно извинение за пренебрегване на националните интереси и националната сигурност не сме чували досега.

Питаме и отговор не искаме, как финансовият министър като преговарящ, ще вземе решение да напуснем еврозоната, след като влезем в чакалнята?! Щом сега, когато още не сме дори в чакалнята на еврозоната, не им стига смелост да кажат, че няма да си ликвидираме валутния борд, как ще го направят, когато влезем в чакалнята?!

Или тогава ще запеят друга песен. Че вече сме в чакалнята и няма как да се противопоставим на нейните закони. Това е новият и много зловещ капан, който ни готвят управляващите.

Ето това се нарича национално предателство. И нека герберите да не приказват за Народния съд. Защото самите тях ги очаква нов Народен съд. Който може и да е по-жесток от предишния. Понеже търпението на хората вече е изчерпано до краен предел.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Гласът на народа е глас в пустиня: ГЕРБ и ОП ни готвят зловещ капан!

  1. Много полезна информация. Покрай днешния протест изпуснахме важни неща. Вторачили сме се в СЕТА, ЗСУ, задължителното образование от 4-годишна възраст, занимават ни със снега, Божков и колекция, а нито допитване, нито обществено обсъждане за еврозоната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *